Alt tegnede til en lidt halvkedelig nullert i nedrykkerdramaet på Vejle Stadion søndag eftermiddag. Men man skal aldrig gøre regning uden vært – nærmere betegnet VB’s Kjartan Finnbogason, som pt. er varmere end de varmeste kilder på Sagaøen. Med to minutter igen af ordinær tid dukkede islændingen op som trold af æske og afgjorde topkampen.

Der var to ændringer i VB’s startellever i forhold til midtugekampen i Køge. Amundsen afløste Davidsen på backen, mens Gundelund var tilbage på midtbanen, hvilket skubbede Mucolli ud på bænken. ”Gunde” havde den defensive plads på midten sammen med Ramadani, hvorefter Schoop rykkede nogle meter frem og lå bag Finnbogason. Uvant optrådte VB ikke i de gængse røde hjemmebanebluser, men i Hummels sorte Knæk Cancer-outfit.

Oktobersolen lagde sig efterhånden over Nørreskovens efterårsspraglede træer, og rammerne var ganske fine omkring topopgøret. 3.319 tilskuere kunne se en intens og jævnbyrdig 1. halvleg, hvor hjemmeholdet måske var en smule mere i kontrol og en my farligere end de hvidklædte gæster.

Lucas Jensen havde et godt hovedstød efter seks minutter lige på Peter Friis Jensen, mens VFF’s Lasse Steffensen viste sig frem i den anden ende med en afslutning fra en spids vinkel, men Groothuizen var på sin post.

Finnbogason havde de første 45 minutters største chance, da han pludselig var fri på en nedfaldsbold, men målræven fra Nordatlanten blev blændet af den lavtstående sol og fik ikke rigtig træf på bolden. Schoop opfangede en løs VFF-tilbagelægning og var tæt på scoring, men ellers var det to hold med en solid defensiv, der stod over for hinanden. VB har været stærk på dødboldene i denne sæson, men brillerede med en række dårligt eksekverede hjørne- og frispark før pausen.

2. halvleg blev en mere rodet og urytmisk affære med mange spilstop. Vendsyssel var mere på bolden end før pausen, men stadig lykkedes det VB’s solide forsvar at holde de to farlige kanter, Ogude og Konaté, som skabte så stor ravage i pokalkampen, fra fadet. Dog var Ogude tæt på med en snes minutter igen, da han fri i højresiden efter en god VFF-omstilling sparkede på stangen.

Værterne var ikke specielt farlige efter pausen. Gryn prøvede at udfordre i venstresiden, og det var da også ham, der kom til et par kvarte chancer med et hovedstød, som han ikke fik rigtig træf på, samt en afslutning i sidenettet. Montiel afløste Lucas Jensen midt i halvlegen, mens Mucolli kom ind for Schoop med et kvarter igen. Og netop indskiftningen af Mucolli blev kampafgørende. Da en lidt uskøn affære syntes at fade ud i en nulløsning satte VB en fin omstilling op. Mucolli gik til baglinjen og sendte en perfekt aflevering ind til Finnbogason, som flot flugtede bolden forbi Peter Friis til endeløs jubel for de tilskuere, som ikke lige var med fanbussen fra Hjørring.

Knapt havde vendelboerne givet bolden op, før Ali Messaoud kom til en kæmpechance for udligning, men i helt fri position blev han tacklet i skudøjeblikket, og bolden strøg lige over Groothuizens mål.

Fem minutters overtid havde dommer Aydin Uslu fundet, og Viljormur Davidsen blev sendt på banen for Gryn for at krige sejren hjem.

Det lykkedes, og med sejren fortrængte vejlenserne igen Fredericia fra førstepladsen og slog samtidig et hul på otte point ned til ligeledes formstærke Vendsyssel.

Der var advarsler til VB’s Ramadani, Lucas Jensen, Groothuizen samt målmandstræner Valentin Covaciu. Malte Amundsen blev Man of the Match. VB kan nu med ro i sindet gå på landskampspause. For de vejlensere, der ikke er på nationale opgaver, bliver der lejlighed til at holde sig skarpe i testkampen mod norske FK Haugesund på søndag kl. 16.00 på Vejle Stadion.

Se målet fra kampen her.

NordicBet LIGA 2019-20, Vejle Stadion
Søndag den 6. oktober 2019 kl. 15.00
Vejle Boldklub – Vendsyssel FF 1-0 (0-0)