Havde man troet, at 3-0 sejren Vendsyssel i lørdags var et turning point for VB, blev man slemt skuffet onsdag aften, da vejlenserne efter en sjældent blodfattig indsats fortjent tabte lokalopgøret mod Fredericia 0-1. Intet hang sammen hos de rødblusede, som er slået tilbage til start og må forsøge at genopfinde sig selv. Indsatser som den onsdag aften giver i alt fald ingen topplacering.

Træner Gâlcă havde i sagens natur ikke fundet grund til at ændre på den startellever, der gav fuld bonus sidste weekend i Nordjylland. Hos gæsterne fra Fredericia var der gensyn med Agon Mucolli og Nicolaj Ritter, der begge har spillet førsteholdsfodbold i Nørreskoven. Publikum kunne også nikke genkendende til Kristian Kirkegaard er spillede ungdomsfodbold i VB, men som siden har spillet for Kolding Boldklub og Kolding IF, inden han denne sommer skiftede til Fredericia.

FC Fredericia skal have kredit for – efter Brøndby-forbillede – at have fået opbygget en fankultur, og der var pænt besøg i udebaneafsnittet. Der var også medbragt diverse røgudviklende effekter fra Fæstningsbyen, men fansenes yndlingssang om Nørreskoven, der brænder, blev dog ikke til virkelighed…

VB’s 1. halvleg gav mindelser om Nykøbing-kampen. Nervøst og rådvildt var det, og ikke meget fik man sat sammen. Allerede efter to minutter burde gæsterne have bragt sig foran, men en helt fri Kristian Kirkegaard blev bremset af en kæmpeparade fra Groothuizen. Hjemmeholdet kunne dog selv have sikret sig et føringsmål, da en helt fri Lucas Jensen headede forbi efter et fint Amundsen-indlæg.

Fortjent var det dog de gulklædte, der scorede til 0-1. Hårrejsende fejl i VB-forsvaret gav en stor chance til gæsternes Steven Enna, og selv om Groothuizen reddede flot i første omgang, kunne han ikke forhindre Kristian Kirkegaard i umiddelbart efter at score det, der skulle blive sejrsmålet. Assisten stod Agon Mucolli for, da han uselvisk spillede på tværs i feltet. Til overflod måtte en skadet anfører Schoop kort efter humpe fra banen, og Arbnor Mucolli kom ind til en broderduel mod Agon, der i øvrigt i samme minuttal fik en advarsel.

Der var lige så lidt luft i de febrilske vejlensere som i boldene, som dommer Chris Johansen rask væk sendte til genoppumpning. Om end spillet ikke hang sammen, var der muligheder nok for VB til at få udlignet. Gryn blev spillet op af Montiel, men blev tacklet i skudøjeblikket. På det efterfølgende hjørne lykkedes det samme Gryn at sparke over godt en halv meter fra målstregen…

Arbnor Mucolli forsøgte sig med et fornuftigt langskud, mens Montiel sparkede over fra tæt hold. Værterne kom i sidste del af halvlegen længere frem på banen og fik sat et vist pres ind mod fredericianerne, der dog kunne gå til pause med en smal føring.

Mange af de 3572 tilskuere havde nok ventet et stormløb mod Fredericia-målet efter pausen. Det udeblev. VB’erne spillede for langsomt, afleveringerne var for upræcise og presset for ukontrolleret til, at man for alvor fik trykket gæsterne. Agon Mucolli var tæt på at øge udeholdets føring en halv snes minutter efter pausen, men Groothuizen parerede flot den fri fredericianer. Også en helt fri Steven Enna fik hollænderen pillet. Groothuizen havde ikke svært ved at blive Man of the Match. Redningerne var mange fra den nye keeper, og han kan trygt se sig i spejlet efter onsdagens skuffelse.

Et behjertet frispark fra Montiel var det tætteste, VB kom en udligning, og efter 94 minutter kunne festen så bryde løs i udebaneafsnittet. VB skiftede i løbet af 2. halvleg Amundsen og Lucas Jensen med Memija og Adam Jakobsen. Mads Greve så gult i 1., Mads Lauritsen i 2. halvleg.

Der er nu en uge til lokalopgør #2, når VB triller ad motorvejen mod Kolding. Der er nok at arbejde med på træningsbanen indtil da…

Se mål fra kampen her.

NordicBet LIGA 2019-20, Vejle Stadion
Onsdag den 14. august 2019 kl. 18.30
Vejle Boldklub – FC Fredericia 0-1 (0-1)
13. 0-1 Kristian Kirkegaard

Kort:
11. Mads Greve (gult kort)
83. Mads Lauritsen (gult kort)

Indskiftninger:
19. Jacob Schoop ud Arbnor Mucolli ind
55. Malte Amundsen ud Kerim Memija ind
62. Lucas Jensen ud Adam Jakobsen ind

Vejle Boldklubs startopstilling:
Indy Groothuizen

Viljormur Davidsen
Mads Greve
Mads Lauritsen
Malte Amundsen

Ylber Ramadani
Jacob Schoop (anfører)

Lucas Jensen
Diego Montiel
Sergiy Gryn

Kjartan Finnbogason

Bænken:
Gianluca Zanette (m)
Adam Jakobsen
Thomas Gundelund
Nicolas Gianini Dantas
Arbnor Mucolli
Lundrim Hetemi
Kerim Memija

Dommer: Chris Johansen
Tilskuere:
3.572

FC Fredericia (4-2-3-1): Alexander Nybo – Uzochukwu Henry Onuorah, Erik Nissen, Christian Ege Nielsen, Nicolaj Ritter – Andreas Oggesen, Mathias Gertsen – Anders Holvad, Kristian Kirkegaard (80: Nikolaj Kirk), Agon Mucolli (77: Mathias Nygaard Kristensen) – Steven Enna
Træner: Jonas Dal.

Kort:
18. Agon Mucolli (gult kort)
69. Christian Ege Nielsen (gult kort)
90. Nikolaj Kirk (gult kort)

Tekst: Ole Kristensen.