Det lignede længe en nulløsning i udekampen mod Hvidovre IF, men i det 94. minut dukkede topscorer Kjartan Finnbogason op i feltet og udnyttede en fin frispilning fra debuterende Leonel Montano. Dermed hentede VB tre uhyre vigtige points i jagten på oprykning.

Cheftræner Constantin Gâlcă havde kun fundet anledning til at ændre på én position på holdet i forhold til weekendens premieresejr over HB Køge. Det var på venstreback, hvor Viljormur Davidsen sad ude med en mindre skade. Færingen blev erstattet af Malte Amundsen. Anfører Jacob Schoop spillede sin officielle førsteholdskamp nummer 100 for VB. Fynboens første kampjubilæum – ved 50 førsteholdskampe – faldt en herlig majdag i Thisted for snart to år siden. I eftermiddag var rammerne på Sollentuna Allé i Hvidovre mere ydmyge for Schoop og VB. Som følge af smittefare for coronavirus, havde DBU og Divisionsforeningen valgt at lukke dørene og spille uden tilskuere ved alle kampe i de to bedste rækker.

En lille flok hardcore fans af Hvidovre IF havde taget plads på en container udenfor PRO VENTILATION ARENA. De var – sammen med seerne på Viaplay – vidner til en 1. halvleg hvor der gik lang tid, før der for alvor kom gang i begivenhederne. I det ottende minut havde Diego Montiel første fod på en VB-afslutning. Efter opspil i højre side ved Lucas Jensen, sendte svenskeren bolden et godt stykke over Djukic målet. Minuttet efter var det Magnus Fredslund, der bød ind på en Kim Aabech-inspireret scoring. Hvidovre fik frispark i midtercirklen og Fredslund opfattede hurtigt, at Indy stod lidt langt ude af målet. Men det kontrollerede langskud gik lige over mål. Spillet bølgede frem og tilbage i 1. halvleg. Først til sidst fik VB sat sig på kampen og trykket værterne, der ovenpå sidste uges fine præstation mod Viborg, gik frisk til sagen. Midt i halvlegen kom Montiel på skudhold, men blev blokeret af Hvidovre-forsvaret. Lucas Jensen var i gennembrud flere gange før pausen. Ofte sat op af Montiel, mens han andre gange brød igennem selv. Men HIF-defensiven afviste de mange indlæg. I det 27. minut kom højrekanten ind til sit venstreben, men Daniel Stenderup kom i vejen. Hvidovre havde et enkelt forsøg ved Nicolaj Agger, der kombinerede med eks-VB’eren Moos, men Aggers hovedstød havde Indy styr på. Fætter Agger blev i VB oftest anvendt i angrebet eller på kanten, men han passede fint ind i rollen på den offensive midtbane og meget af HIF-opspillet går igennem den 31-årige eks-VB’er. Omkring den halve time viste VB første gang klassen. Et perfekt opsat angreb i højre side, startende hos Montiel, der fandt Mølgaard, hvis indlæg Kjartan i feltet sparkede hårdt og fladt til. Filip Djukic stod i vejen for afslutningen.

Op mod pausefløjtet fik VB etableret noget der mindede om et pres. Malte Amundsen havde en god aktion med indlæg til følge, men Hvidovre-forsvaret stod i vejen. VB havde flest afslutninger før pausen, mens HIF havde sværere ved at gøre farlige på den sidste tredjedel. 0-0 ved pausen.

Efter pausen stod der Hvidovre på de første forsøg.  Andreas Moos – divisionens farligste venstrefod fra distancen – samlede en ripost fra et afvist HIF-frispark op, men sparkede i en blokade. Kort efter fandt Nicolaj Agger Lirim Qamili midt for mål, men Qamili sendte bolden over mål. Kampen åbnede mere op efter pausen og det gav omstillinger til begge hold. VB forvaltede oftest mulighederne bedst og hjemmeholdet fik noteret et par advarsler for forsøg på at stoppe gæsterne. Efter en time gik stærke Morten Nielsen ud for Hvidovre og blev erstattet af Kim Aabech. Aldrende Aabechs venstrefod fejler ingenting, men den tidligere Superliga-profil fik ikke afgørende indflydelse denne eftermiddag. Montiel trykkede af efter en time, men sparket sneg sig over mål ved hjælp af Djukic. Det gav et VB-hjørne, hvorpå bolden endte ved den jubilerende anfører Schoop, der i en svær position helflugtede bolden over mål.

Kort efter fik Hvidovre en stor chance for at komme foran. Også større mulighed end synderen Nicolaj Agger i første omgang nok var klar over. Et hjørnespark blev sendt over bagerst i feltet, hvor Qamili headede på tværs til den tidligere VB’er, men Agger misbrugte fra kort afstand. Malte Amundsen var tilbage i start11, og han kom med frem flere gange til sidst i kampen. Han servicerede Kjartan, men den ihærdige islænding kæmpede hårdt med Matti Olsen og Stenderup om pladserne i boksen. I den anden ende fik arbejdsomme Lazarevic en skudmulighed, men han sendte det kvalificerede forsøg over. Et hjørnespark til HIF gav en omstilling VB, hvor Indy sendte Arbnor afsted. Mucolli vandt bolden ude ved hjørneflaget og gik lige mod kassen, men forsøget på at runde Djukic mislykkedes. Kim Aabech headede med et kvarter igen et hjørnespark fra Montiel væk på målstregen. Mens VB ventede på et hjørnespark, skiftede vejlenserne første gang. Ud gik Lucas Jensen, og ind kom debuterende Leonel Montano. På hjørnesparket var det dog Mads Greve der bød ind på en scoring. Han kom først på hjørnesparksbolden, men stødte kuglen over mål. I det 77. minut var VB for alvor tæt på at score. Schoop fik et frispark udenfor feltet, som Montiel forsøgte sig på. Her stod stolpen i vejen for et mål, da svenskeren forsøgte sig. Hvidovre havde heller ikke opgivet håbet om tre points. Moos fandt Aabech i feltet, men han headede forbi mål. Om holdene havde indstillet sig på en nulløsning, da vi gik ind i dommer Patrick Remon Gammeholms fire minutter lange tillægstid, skal vi lade være usagt. Vejlenserne kæmpede dog for sejren og de tre points til det sidste. I 92. minut var det Jacob Schoop der ramte Adam Jakobsen tæt under mål med et godt indlæg, men den netop indskiftede angriber headede hårdt presset forbi. Der troede de fleste nok, at det ville blive en af de dage for NordicBet LIGA’s tophold… Men ingen i rækken gør regning ud en Finnbogason. I det 94. minut fandt kampen sin afgørelse. Schoop med et af sine karakteristiske indlæg, bolden endte hos Montano, der fikst drejede den videre til Kjartan Finnbogason. Topscoreren hamrede bolden i nettet med venstrebenet midt i feltet til stor jubel for VB-delegationen på banen og i det tekniske område. Midt i jublen fik islændingen en advarsel, der dog ikke holder ham ude i den kommende kamp mod Næstved.

Hvidovre udnyttede den ekstra-ekstra tillægstid til et sidste angreb. Bolden blev høvlet frem og Kim Aabech fik afsluttet med hovedet tæt under mål, men bolden krøb udenom stolpen. Der blev fløjtet af kort efter, og sejren var en realitet. Kjartan stemplede altså ind da det var allermest påkrævet…

Se højdepunkter fra kampen her.

NordicBet LIGA 2019-20, PRO VENTILATION ARENA, Hvidovre
Lørdag den 7. marts 2020 kl. 15.00
Hvidovre IF – Vejle Boldklub 0-1 (0-0)
90. 0-1 Kjartan Finnbogason

Kort:
75. Mads Greve (gult kort)
86. Diego Montiel (gult kort)
90. Kjartan Finnbogason (gult kort)

Indskiftninger:
74. Lucas Jensen ud Leonel Montano ind
85. Arbnor Mucolli ud Sergiy Gryn ind
87. Diego Montiel ud Adam Jakobsen ind

Vejle Boldklubs startopstilling:
Indy Groothuizen

Tobias Mølgaard
Mads Greve
Juhani Ojala
Malte Amundsen

Diego Montiel
Ylber Ramadani
Jacob Schoop (anfører)

Lucas Jensen
Kjartan Finnbogason
Arbnor Mucolli

Bænken:
Thomas Hagelskjær (m)
Arlind Ajeti
Sergiy Gryn
Adam Jakobsen
Thomas Gundelund
Leonel Montano
Lundrim Hetemi

Dommer: Patrick Remon Gammelholm
Tilskuere: 0

Hvidovre (4-2-3-1): Filip Djukic – Emil Vatani, Matti Olsen, Daniel Stenderup, Andreas Moos – Christopher Østberg, Magnus Fredslund – Lirim Qamili, Nicolaj Agger (69: Lasse Brandt Hansen), Aleksandar Lazarevic (89: Marcus Lindberg) – Morten Nielsen (58: Kim Aabech)
Træner: Per Frandsen.

Kort:
52. Christopher Østberg (gult kort)
57. Emil Vatani (gult kort)
70. Aleksandar Lazarevic (gult kort)

Tekst: Lars Christensen.