Efter 2-0 ved pausen, vandt VB med de knusende cifre 8-0 over Ringkøbing IF i årets første træningskamp der blev spillet lørdag eftermiddag. Bundholdet fra 2. division gav god modstand før pausen, men faldt helt sammen i kampens sidste 45 minutter. Leonel Montano fik en god første optræden for vejlenserne og scorede to af målene.

De første otte dage på træningsbanen efter vinterpausen blev afsluttet med en testkamp mod Ringkøbing IF. Trænerstaben havde blandet kortene og sat et hold til hver af de to halvlege mod vestjyderne. Før pausen var der gensyn med Jonas Andersen, mens 16-årige Wahid Faghir fik sin første startplads for vejlenserne i sin anden optræden. Villads Rasmussen passede venstrebacken på et VB-hold med Ylber Ramadani som anfører.

Der var ikke spillet mere end to minutter, før VB bød ind på den første scoring. Wahid Faghir gik godt med i en kombination med Magnus Grødem og nordmanden fik chancen i feltet. Overliggeren stod dog i vejen. Tre minutter senere scorede tilbagevendte Jonas Andersen til 1-0. Efter en 1:2 kombination med Diego Montiel på siden af feltet, kom angriberen ind over midten og med venstrebenet bankede han bolden fladt i nettet. I forsættelsen stod der VB på alt spillet. Diego Montiel var nærgående på et langskud, Grødem var hurtigt over en returbold i feltet, men nordmanden fik sin afslutning blokeret. Midt i halvlegen havde Ringkøbing deres bedste periode i kampen. Den tidligere VB’er, Mark Asp Rasmussen lå på toppen med Jacob Andersen og kun efter en vestjysk erobring på midtbanen, var de stribede ved at slippe igennem, men ellers blev de holdt i et jerngreb af en solid VB-defensiv.

Midt i halvlegen var det Grødem der servicerede 16-årige Wahid Faghir, men Mads Petersen stod i vejen for den flade afslutning. Mads Petersen, hvis CV tæller 1. divisionskampe for FC Vestsjælland, var vestjydernes bedste mand og på trods af otte mål imod, stod han i vejen for flere gode VB-forsøg. Senere i halvlegen reddede han forsøg fra Wahid og Grødem igen, men stortalentet og nordmanden måtte forlade banen sammen med deres ni medspillere uden at være kommet på måltavlen. Magnus Grødem blev i halvlegens sidste sekunder væltet i feltet i et godt fremstød, og dommer Jonas Rossen var hurtig til at pege på straffesparkspletten. Herfra eksekverede Sergiy Gryn sikkert. 2-0 ved pausen.

VB udnyttede små ti minutter pause til at udskifte hele holdet. Ind kom blandt andre Leonel Montano til sin uofficielle VB-debut. Midtbanespilleren fra B.93 spillede til venstre helt fremme. I midten lå Adam Jakobsen og til højre Lucas Jensen. Særligt VB’s offensive spillere fik en halvlegs god kamptræning i de sidste 45 minutter. Dominansen fra VB blev kun endnu mere udtalt som 2. halvleg skred frem. Gæsterne havde ”kun” fem udskiftere med til Vejle og fysisk blev de overmatchet af VB.

Adam Jakobsen havde et par afslutninger, inden han selv i det 54. minut øgede til 3-0. Anfører Schoop fik bolden i VB’s højre side og med et perfekt indlæg fandt han Adam Jakobsen, der flot steg op og pandede bolden i nettet. Herfra handlede det om sejrens størrelse. Arbnor Mucolli blev sendt i dybden, men reddet af Mads Petersen. I det 63. minut blev det 4-0 ved Leonel Montano. En uheldig Ringkøbing-forsvarer trådte i bolden og forærede Montano en friløber. Den tidligere B.93’er rundede Petersen og lagde bolden i nettet. Kort efter fandt Gundelund Adam Jakobsen i feltet, men Adam kiksede sin afslutning. Lucas Jensen spillede en stærk 2. halvleg og beskæftigede konstant gæsternes venstreback. Efter 73 minutter øgede højrekanten til 5-0, da han assisteret af Schoop driblede fra siden og ind i feltet. Afslutningen var en tunnel på den hårdt kæmpende Ringkøbing-målmand. Et par minutter senere blev det 6-0 ved Leonel Montano. VB overbefolkede feltet efter et indlæg, og på en af flere nedfaldsbolde vendte Montano rundt og scorede med et hårdt spark i siden af målet. Kampens syvende scoring stod Lucas Jensen for. Arbnor spillede Lucas fri i dybden og den chance lod VB’s 17’er ikke forpasse. I kampens næstsidste minut blev en konstant udfordrende Lucas Jensen væltet i en god position i feltet, og dommeren pegede for anden gang i kampen på straffesparkspletten. Efter flere tilløb, blev det endelig Viljormur Davidsens tur til at sparke straffespark for VB. Færingen rundede målfesten af med en sikker scoring til 8-0.

Se målene fra kampen her.

Efter endnu en uges slid på træningsbanen venter Kolding IF i den næste træningskamp. Det opgør spilles på lørdag den 25. januar kl. 13.00 i VB Parken.

Træningskamp, kunstgræsbanen v/ Vejle Idrætsefterskole
Lørdag den 18. januar 2020 kl. 14.00
Vejle Boldklub – Ringkøbing IF 8-0 (2-0)
5. 1-0 Jonas Andersen