VB kan være glad for sine clean sheets i øjeblikket. Målmaskinen er nemlig gået helt i stå på udebane, men for tredje udekamp i træk fik vejlenserne i det mindste et point med hjem sig hjem i spillerbussen, da også opgøret på Sydhavsøerne endte 0-0.

Resultatet kan ambitiøse men formsvage falstringer være bedst tilfreds med, om end hjemmeholdet vil hævde, at de da også havde et par gode chancer mod et stærkt dominerende tophold.

VB havde en enkelt ændring i sin startellever i forhold til sine to seneste kampe. Kjartan Finnbogason sad over pga. det tragiske familiedødsfald, og i hans sted spillede Adam Jakobsen.

På bænken var Zanette, Brenner og Grødem nye.

I en ikke specielt sindsoprivende 1. halvleg var det småt med nervepirrende situationer i felterne. VB var meget på bolden, presspillet fungerede sådan set udmærket, og kombinationerne flød okay, men når man nærmede sig feltet, var det ikke den store beslutsomhed, der prægede vejlenserne. Bl.a. tøvede Gryn og Montiel ofte for længe med at sætte slutprodukt på angrebsbestræbelserne.

En stærk Ramadani var tæt på med en god afslutning efter et kort Montiel-hjørne, ligesom Ojala headede forbi ligeledes efter hjørne, men ellers var det sås som så med topholdets farlighed.

Falstringerne fik sat et par lovende omstillinger op – oftest iscenesat af Mathias Gehrt – men heller ikke de blåblusede blev for alvor nærgående. Et flugtskud over mål af Magnus Warming var nok det tætteste, falstringerne kom før pausen.

2. halvleg blev mere underholdende for de 795 tilskuere. VB-dominansen var nu eklatant, og spillet var fint, men der blev stadig skudt med løst krudt fra de rødblusede.

Adam Jakobsen kom til hovedstød efter hjørne, men fik ikke fart nok på afslutningen. Senere fik angriberen en af VB’s bedste muligheder, da han fik afsluttet fra det lille felt, men bolden sneg sig på den forkerte side af stolpen.

Der blev i det hele taget afsluttet flittigere nu fra gæsternes side. Montiel forsøgte sig udefra, men henholdsvis lige på keeper Storch og udenom, mens også Ramadani og Gundelund sparkede forbi. Den største mulighed havde Lucas Jensen, da han efter fint VB-småspil i feltet fik sparket fra tæt hold, men frænde er frænde værst, for indskiftede Brenner stod uheldigt placeret og fik pareret bolden med bagdelen, inden den gik i mål. Mere ærgerligt bliver det næppe…

Ojala sluttede paletten af muligheder, da han i overtiden fik headet kvalificeret på et af de utallige VB-hjørnepark, men igen reddede Storch.

Midt i VB-presset blev det også til enkelte Nykøbing-omstillinger, hvor Magnus Warming to gange og indskiftede Joachim Wagner en enkelt gang kom til skud fra lovende position, men hver gang lige udenom.

Mucolli afløste kort ind i 2. halvleg Gryn, og senere kom Brenner ind for Adam Jakobsen og til slut Gundelund for Schoop. Det blev endnu en kamp, hvor VB slap for advarsler. Dommer Kasper Madsen fandt slet ikke anledning til at gribe til lommen i aftenens opgør. Falster en fugtigkold, mørk novembertorsdag er måske ikke det mest sexede udflugtsmål, men pænt mange vejlensere havde taget turen over diverse farvande for at støtte deres helte med trommer og skønsang.

Det uafgjorte resultat var nok for VB til foreløbig at tage førstepladsen tilbage. Der venter nu VB-spillerne en lang pause, inden turen går til bundholdet Roskilde, så der bliver god tid for de rødblusede til en studiekreds: Hvordan scorer man på udebane…

Se højdepunkter fra kampen her.

NordicBet LIGA 2019-20, CM Arena, Nykøbing Falster
Torsdag den 7. november 2019 kl. 19.00
Nykøbing FC – Vejle Boldklub 0-0 (0-0)

Indskiftninger:
53. Sergiy Gryn ud Arbnor Mucolli ind
73. Adam Jakobsen ud Brenner Alves Sabino ind
80. Jacob Schoop ud Thomas Gundelund ind

Vejle Boldklubs startopstilling:
Indy Groothuizen

Tobias Mølgaard
Mads Greve
Juhani Ojala
Malte Amundsen

Ylber Ramadani
Jacob Schoop (anfører)

Lucas Jensen
Diego Montiel
Sergiy Gryn

Adam Jakobsen

Bænken:
Gianluca Zanette (m)
Viljormur Davidsen
Magnus Grødem
Thomas Gundelund
Nicolas Gianini Dantas
Arbnor Mucolli
Brenner Alves Sabino

Dommer: Kasper Madsen
Tilskuere:
795

Nykøbing FC (4-3-3): Jannich Storch – Christopher Thorsheim, Kasper Jensen, Gustav Kjeldsen, Simon Schultz (89: Mikkel Juel Andersen) – Mads Carlson, Mathias Thrane (46: Jordan Wilson), Søren Christensen – Magnus Warming, Mathias Kristensen (57: Joachim Wagner), Mathias Gehrt
Træner: Brian Rasmussen.

Tekst: Ole Kristensen.