Efter en noget anæmisk indsats fik VB’s tophold lige akkurat skubbet rollatoren over målstregen til et enkelt point ude mod Næstved. Nøjagtig det samme resultat, som da bundholdet gæstede Nørreskoven i den første kamp efter coronapausen.

Ufortjent var det selvfølgelig ikke, at det i store dele af kampen dominerende tophold fik udlignet til sidst, men endnu engang fik man bekræftet, at vejen mod en evt. oprykning er belagt med masser af bump og chikaner. Med Viborgs samtidige sejr i Skive skrumpede VB’s forspring til otte point. Der er metaltræthed at spore hos topholdet, men programmet er lige så hårdt for konkurrenterne, så nu må de ekstra ressourcer findes frem hos Gâlcăs tropper!

Træner Gâlcă havde rystet posen til dagens opgør. Gundelund, Greve (anfører), Mads Lauritsen og Amundsen var i bagkæden foran Groothuizen. Ramadani og Tobias Sommer var på bageste midtbane og Montiel på den forreste. Faghir og Montano var at finde på kanterne – Finnbogason helt fremme. Dvs. fem ændringer i forhold til målorgiet mod Hvidovre i søndags.

Det var Montano og Sommers første kamp fra start.

Hjemmeholdet Næstved havde ny mand i trænersædet. Maximilian Dentz blev fyret i forgårs og er blevet afløst af Kenneth Gangsted.

Næstved kom klart bedst ud til kampen, og det var grønt over det hele. Værterne spillede kvikt og kom ofte godt over højrekanten.

Efter syv minutter viste VB’s svaghed ved dødbolde, som åbenbarede sig mod Hvidovre, igen. Andreas Heimer kunne heade et hjørnespark direkte i kassen til 1-0.

VB fandt nærmest ikke sted den første snes minutter, og Gâlcă bragte Schoop for Sommer. Topholdet meldte sig nu så småt ind i kampen og havde overhånden i halvlegens sidste tyve minutter.

En boldsikker og smart Wahid Faghir – VB’s nok bedste spiller i dag – voldte Næstveds venstreside problemer, og det kom til nogle flade indlæg fra baglinjen, som dog savnede den målgivende fod.

Montiel havde et afrettet skud lige forbi, og i halvlegens overtid var der en god chance til Wahid Faghir, som dog blev tacklet i skudøjeblikket.

1-0 ved pausen, og plads til forbedring hos de på dagen sortklædte vejlensere.

Udeholdet fortsatte dominansen efter pausen. Gâlcă sendte Mucolli ind for Montano fra 2. halvlegs start, og det var med til at sætte en smule mere skub i de vejlensiske angrebsbestræbelser, men rigtig farligt blev det for sjældent.

Efter en lille time fik Finnbogason – spillet op af Schoop – afsluttet, men Næstved-keeper Jacob Pryts reddede.

Gæsterne sværmede om Næstved-målet, og hjørnesparkene hobede sig op, men den afgørende aflevering, den afgørende fod eller det afgørende hoved manglede.

Bundholdet stred det bedste, det havde lært og var ikke ufarlige på omstillinger. I det 72. minut sneg et giftigt Næstved-forsøg sig lige uden om opstanderen.

Gâlcă brugte hele sit udskiftningskontingent. Ajeti afløste Mads Lauritsen, Davidsen kom ind for Amundsen, og til sidst afløste Adam Jakobsen Montiel.

Udligningen – og den var fair nok – faldt dog til sidst. I det 84. minut trykkede Wahid Faghir af efter et godt VB-angreb og en Finnbogason-assist, og det afrettede skud snød Pryts til 1-1.

VB kunne såmænd til overflod have snuppet alle tre point. Mucolli fik trykket af, og Næstveds Christian Enemark rettede af, men med en refleks fik Pryts reddet til hjørne.

I en såmænd ikke synderlig hårdt spillet kamp fandt dommer Patrick Stenzel Rasmussen alligevel grund til at gribe til gult otte gange – ligeligt fordelt. VB-advarslerne faldt til Faghir, Montiel, Groothuizen og Finnbogason, men ingen af dem røg i karantæne.

Der er nu et par dages restitution, inden der blændes op for lokalderbyet VB-Fredericia lørdag kl. 13:00. Energie sammeln, meine Herren …!

NordicBet LIGA 2019-20, ProfaGroupPark, Næstved
Onsdag den 24. juni 2020 kl. 18.00
Næstved Boldklub – Vejle Boldklub 1-1 (1-0)