Kampdagsstatus: Pinsetur til Kronborg

Foto: Daniel Abedeny

Efter at både oprykningen og førstepladsen er blevet sikret, venter der nu Vejle Boldklub to kampe, inden førsteholdet kan tiltræde en kort sommerpause fra dagligdagen på Roms Hule og i VB Parken. Det første opgør venter ude mod FC Helsingør på søndag kl. 13.00.

Af Lars Christensen | 26. maj 2023

Fuldt program i oprykningsspillet søndag kl. 13.00
Alle tre kampe i oprykningsspillet afvikles søndag eftermiddag fra kl. 13.00. Mens VB’s skæbne er beseglet, og FC Helsingør i bedste fald kan nå en 4. plads, så er der noget mere spænding om udfaldene i de to øvrige opgør søndag eftermiddag. Her fortsætter Sønderjyskes jagt på Hvidovre i toppen, og for udfordrende fra Sønderjylland venter der en udekamp i Næstved, mens Hvidovre skal forsøge at revanchere sig efter det sene nederlag til Sønderjyske, når de besøger Vendsyssel i Hjørring. Hvidovre kan i realiteten sikre sig oprykning med en sejr, mens Sønderjyske skal bruge en sejr og lidt hjælp, hvis deres ambition om en hurtig tilbagevenden til det fine selskab skal leve i sidste spillerunde. De tre kampe i nedrykningsspillet afvikles fredag aften fra kl. 18.30.

Seneste kamp: Lynføring sikrede sejr over FC Helsingør
Det er ikke mere end fire uger siden, at VB og FC Helsingør spillede deres første indbyrdes opgør i oprykningsspillet. På et solbeskinnet Vejle Stadion kom VB perfekt fra land, og der var ikke spillet mere end otte minutter da Onugkha og Mucolli havde sørget for en 2-0-føring. Først vendte Onugkga rundt i feltet efter et Mucolli-indlæg og udplacerede unge Hjalte Søborg, og to minutter senere udnyttede Mucolli en fejl i Helsingør-defensiven til at øge scoren. Der var stilstand i opgøret – i hvert fald rent scoringsmæssigt – længe, og da vejlenserne aldrig fik punkteret kampen, så livede den op i det sidste kvarter. En stærkt spillende Callum McCowatt sparkede en reducering ind, og så blev det halvspændende i slutningen, men VB anført af en stærkt spillende Nathan Trott, sikrede sig den første sejr i oprykningsspillet – og en kommende oprykningsmatchbold mod Sønderjyske. Læs hele referatet fra kampen her.

Assist-Albornoz har passeret Degn – jagter Dalgas
Miiko Albornoz blev både noteret for et mål og en assist, da Vejle Boldklub besejrede Næstved i søndags. Dermed kom svensk-chileneren op på to sæsonscoringer – og den målgivende pasning til Arbnor Mucolli ved 3-0-målet var assist nummer 13 i denne sæson! Den erfarne venstreback er for længst kommet op på en tocifret antal assist – og det er første gang i en sæson, at en VB’er runder det, siden svensk-chileren Piñones-Arce havde ti assist i 2007-08 sæsonen.
Hvis Albornoz skal slå alle assistrekorder, så skal han lave minimum to assist mere i de sidste to spillerunder. Peter Degn lavede 11 assist i sæsonen 2002-03, mens Kaspar Dalgas havde næstsidste fod på 14 VB-mål i sæsonen 2000-01. Allan Sousa nåede ni assist i sæsonen 2020-21 og det er det med afstand højeste antal for VB i en superligasæson i mange år. Jesper ”Krølle” Mikkelsen blev noteret for otte målgivende afleveringer i sølvsæsonen 1996-97.
VB har scoret 56 mål i denne sæson, og de målgivende afleveringer fordeler sig således:
Miiko Albornoz, 13 assist
Kristian Kirkegaard, 7 assist
Mouhamadou Drammeh, 5 assist
Richard Sukuta-Pasu, 4 assist
Arbnor Mucolli, 4 assist
Saeid Ezatolahi, 3 assist
Dimitris Emmanouilidis, 2 assist
Marius Elvius, 1 assist
Ebenezer Ofori, 1 assist
Hamza Barry 1 assist
På 15 af sæsonens 56 mål har der ikke været nogen assist at notere.

Velkov sidder uden for igen – fem spillere i karantænefare
Stefan Velkov afsoner mod FC Helsingør den anden og sidste spilledags karantæne efter udvisningen mod Sønderjyske. Den bulgarske forsvarsspiller sad også udenfor mod Næstved, og han vil således være spilleberettiget igen mod Vendsyssel. Dommer Chris Johansen vinkede farvel til NordicBet LIGA i opgøret mod Næstved, og det gjorde den fejrede erfarne dommer ved slet ikke at gribe til lommen i det fredelige opgør. Således har VB igen fem spillere i karantænefare, der ved en notering risikerer at sidde uden for mod Vendsyssel. Det er Mouhamadou Drammeh (13), Ebenezer Ofori (14), Miiko Albornoz (15), Richard Sukuta-Pasu (15) og Raúl Albentosa (48). Se et overblik over karantænepoints i VB-truppen her.

Unge Jonas Bæk passer fløjten
Det bliver den unge østjyde Jonas Bæk, der passer fløjten i opgøret mellem FC Helsingør og Vejle Boldklub. Han er i gang med siden anden sæson i landets næstbedste række, og han dømmer pinsesøndag sin NordicBet LIGA-kamp nr. 27. Heraf har han dømt 13 i denne sæson. Jonas Bæk fordelte sol og vind i sæsonens to første pokalkampe, hvor VB ekspederede OKS (5-1) og Marienlyst (3-0) ud, mens han har dømt VB i to udekampe i NordicBet LIGA. Det var mod FC Fredericia (1-0) og Vendsyssel (0-2). Han har endnu ikke dømt FC Helsingør.
På linjerne assisteres han af Simon Rosenlund og Paul Nyberg, mens Jesper Nielsen skal styre slaget på sidelinjen som 4. dommer.

NordicBet LIGA
Søndag den 28. maj kl. 13.00
FC Helsingør – Vejle Boldklub
Helsingør Stadion
Viaplay

FÅ ADGANG TIL ALLE VORES HJEMMEKAMPE

Fra bare 59,- pr. måned kan du med et abonnement få adgang til alle kampe på Vejle Stadion.

Køb abonnement her

Hovedsponsor

Partnere | Eksklusiv