Kære VB’er

Jeg vil starte med at ønske dig og din familie en glædelig jul og et lykkebringende nytår.

Dernæst skal der lyde et stort og dybfølt tak.

En tak for den kæmpe, betingelsesløse, loyale og hjertevarme opbakning, som Vejle Boldklub har modtaget, været genstand for og mødt gennem 2019.

Vi har fået en historisk og stærk vokalopbakning fra fans, der er blevet investeret mange timer i støtte til klubben fra vores frivillige, og både det lokale, regionale og nationale erhvervsliv har investeret i Vejle Boldklubs fodboldhold og uvurderlige netværk. Tak for hver og en af jer.

Hvordan skal jeg som direktør for Vejle Boldklub beskrive fodboldåret 2019?

Jeg kommer det nok nærmest ved at konstatere, at året indeholdt ALT det, der gør fodbold og Vejle Boldklub til blodet, der løber gennem vores årer.

Ubetinget glæde, håb, forventning, tristhed, håbløshed og så tilbage til håbet om, at kampen i morgen fører os tættere på der, hvor Vejle Boldklub hører hjemme. Alt sammen med den helt konkrete forskel: At vi ikke frygter, hvad et nederlag kan betyde for vores klub og dens eksistens.

Det er den følelse og den tanke, jeg altid forsøger at huske, når vrede, skuffelse og frustration, følelser – der også er en del af fodbolden – truer med at vinde over tro, håb og klubånd.

Hurtigt opridsede nedslagspunkter fra 2019 var en højdramatisk AGF-kamp, en vanvittig afslutning på en udekamp i Esbjerg, en Skivekamp på hjemmebane med en central midtbane, bestående af to U19-spillere fra vores eget stolte og talentfremkaldende akademi, en intens og fantastisk Viborgkamp, der afslutter året på den fineste måde og på den placering, som vi alle ønsker også er vores, når sæsonen slutter til sommer.

Vejle Boldklub har fortsat den fornemme udvikling af den enkelte spiller og holdene som helhed på vores akademi. Indsatsen er endda kronet med flotte resultater og et stort salg af én af vores egne drenge, Andreas Jungdal til AC Milan. Talentfabrikken lever og har det bedre end længe – og det er en kæmpe glæde for os alle.

Der skal også lyde en stor tak til alle Vejle Boldklubs medarbejdere, der i sandhed er med til at drive klubben fremad – uanset status som oprykker eller nedrykker.

Tak til alle de frivillige. Det er jer, der gør VB til noget særligt.

Rummelighed – det er en af de store værdier i VB. Dét, at vi er en rummelig klub – spillere fra forskellige kulturer – enere. Der er plads til børn, der har brug for ekstra hjælp, der er plads til voksne, som ikke passer ind på det normale arbejdsmarked.

Vejle Boldklub er et meningsfuldt fællesskab at være en del af og et fællesskab, der favner så bredt.

Et tak skal også lyde til øens folk. VB-Fan København og alle jer, der på Sjællandske udebaner møder op i røde trøjer, vokal og bas i stemmen og en gejst, der gør, at vi nyder at spille på udebane med jer i ryggen.

Fremtiden er der ingen, der kan spå om. Men jeg er dog ganske sikker på, at vi igen vil opleve store øjeblikke af ubetinget glæde og frustration. Hvor der er hjerte, er der også smerte.

Men dét her, det er vores klub. Din og min.

Uanset hvem du er og fra hvilken egn.

Klubånd i solskin og troskab i regn.

Henrik Tønder
Direktør Vejle Boldklub