Andreas Jungdal (f. 2002) fra Vejle Boldklubs U17-Ligahold leverede et clean sheet, da det danske U17-landshold besejrede Rusland 1-0 i puljefinalen ved EM-kvalifikationen tirsdag eftermiddag.

VB-keeperen sad på bænken som reserve i de to første kampe mod Georgien og Estland, men i puljefinalen havde landstræner Søren Hermansen foretrukket den stærke VB’er. Jungdal spillede alle 90 minutter i målet og kunne i det 74. minut se Oliver Sørensen afgøre kampen med et flot mål. Russerne svarede aldrig igen og så vandt Danmark kampen 1-0 og snuppede 1. pladsen i puljen foran russerne.

Det betyder, at Danmark er seedet når der til foråret spilles Elite Round om en plads til EM-slutrunden til sommer. Jungdal er ikke eneste VB’er i den danske U17-landsholdstrup. På trænerbænken er Morten Bisgaard assisterende landstræner for Søren Hermansen.

Andreas Jungdal har foreløbigt spillet fire kampe på det danske U17-landshold. Her er det blevet til tre clean sheet. Han vender nu tilbage til Vejle Boldklub og forberedelserne til kampen mod FC København i U17-Ligaen på lørdag.

Foto: DBU.