I går afholdte Vejle Boldklubs akademiafdeling den traditionelle afslutning på Vejle Stadion.

Til afslutningen blev der holdt taler fra akademichef Steen Thychosen, U19-træner Steffen Kielstrup og U17-træner Kim Leth Andersen. Fra de tre lød det enstemmigt, at sæsonen havde været en succes på mange områder. Derudover blev afslutningen også brugt til at kåre målmand Andreas Jungdal (Future Vejle-klub: Skibet IF) som årets Akademispiller.

Akademichef Steen Thychosen havde de store roser fremme, da han skulle fortælle om sæsonen, som har givet en 6. plads til U19, mens U17-holdet har fået en 4. plads:
– Det har været i en 10 år periode et par historiske resultater vores U19- og 17-hold har leveret i denne sæson. Det har været meritterende sejre, men samtidig også flotte individuelle præstationer, hvor der også har været en del landsholdsminutter, fortæller Steen Thychosen:
– Derudover har jeg generelt oplevet en stadig større professionalisme i vores talentafdeling og generelt træner drengene på et meget højt niveau. Vi glæder os som akademi også over, at vi med Thais Damgaard og Lundrim Hetemi har to spillere, som fra denne sommer skal træne fast med vores 1. hold.

Omkring Andreas Jungdal som årets akademispiller, giver Steen Thychosen udnævnelsen disse ord med på vejen:
– Da vi skulle finde frem til nogle kriterier for udnævnelsen af årets spiller, fandt vi frem til følgende ord, spilleren skulle kunne dække.
* Have haft en stor udvikling som spiller.
* Den personlige udvikling skulle være god.
* Han skulle have været kampafgørende i den forløbne sæson.
* Han skulle have en stor træningsparathed og skulle have gået forrest med en stor træningsvillighed.
* Derudover skulle det at være en god kammerat også vægtes.
– Alle ovenstående kvaliteter har Andreas Jungdal i den grad bevist i denne sæson. Han har reddet point til U17-holdet, og her været en dominerende skikkelse med sin positive væremåde og gået forrest til træninger. Andreas Jungdal har haft en vildt år med landsholdsdebut, prøvetræning i AC Milan, kontraktunderskrivelse i VB og trænet med klubbens 1. hold. Som person har vi ikke kunne mærke på Andreas, at han har skulle forholde sig til så mange ting. Han har til stadighed været en foregangsmand. Så at han skulle være årets Akademispiller var vi alle enige om, siger Steen Thychosen.

Tekst: Jacob Thychosen