17-årige Jonas Andersen spillede for første gang fra start på Vejle Boldklubs førstehold, da vejlenserne slog Allesø GF i 1. runde af DBU Pokalen. Den unge angriber krydrede en god indsats med at score til 2-0 i det sidste minut af 1. halvleg.

Opgøret mod den fynske serieklub endte med en sejr til VB, der avancerer til 2. runde i DBU Pokalen. Selvom sejren aldrig reelt var i fare, så bed Allesø GF godt fra sig. Fynboerne kom godt ud til kampen og var undervejs tæt på at score.

– Vi er videre og det var det, vi kom for. Men vi er ikke skarpe nok og det er derfor, det kun blev til tre mål. Vi var fokuserede inden vi skulle ud, men det var som om, at vi ikke var der 110 procent. Vi halter i første halvleg og det var ikke prangende. Kampen er med mange dueller og de første minutter er hektiske. De kommer ud og blæser på fra begyndelsen, siger Jonas Andersen.

– Bolden var en anden end vi er vant til og banen var tør. Det betød, at spillet aldrig kom til at flyde for os, som vi havde håbet. Det skal ikke være nogen undskyldning, men det gjorde, at det var svært at få flow i spillet. Efter pausen sad vi 100 procent på kampen og havde bolden i 70-80 procent af tiden. Vi steppede op, men havde svært ved at skabe chancer der blev store nok, siger Jonas Andersen.

Om målet til 2-0: – Agon Mucolli kommer fri i siden og ind på skudhold. Sparket rettes af og ender ved mig. Jeg får tåen på bolden og den går i mål. Det var dejligt at score og vise, jeg er klar. Men det bliver større, hvis jeg scorer i NordicBet LIGA. Det er mit mål og det jeg arbejder på hver dag, siger Jonas Andersen.

– Der var et pænt fremmøde fra vores fans mod Allesø og mange tilskuere, så kulissen var god. Men der manglede ligesom noget i vores præstation. Det skal blive bedre, hvis vi skal langt i DBU Pokalen i år og det vil vi gerne, siger Jonas Andersen.

Den unge angriber der i sidste sæson fik et nærmest kometagtigt gennembrud på U/19-Ligaholdet krydret med en debut på U/18-landsholdet mod Grækenland i juni, har trænet med førsteholdet i hele opstarten. I søndags blev det til officiel debut, da han blev indskiftet for Dominic Vinicius mod Nykøbing FC.

– Det har været godt at træne med førsteholdet og det udvikler mig meget. Debuten kom meget pludselig, da ”Dom” måtte skiftes ud. Jeg skulle bare ind i løbe og det var en fed kulisse at komme ind i. Det var begrænset hvad jeg kunne nå at udrette i de få minutter, men oplevelsen var god og det viser, de tror på mig, siger Jonas Andersen.