Trods en ikke alt for prangende indsats lykkedes det lørdag middag for VB’s U19-Ligahold takket være en scoring af Jonas Andersen at sikre sig en smal sejr over bundproppen Lyngby Boldklub. Skønt spillet aldrig kom til at flyde, var vejlenserne dem, der ville mest, hvilket retfærdiggør sejren i den chancefattige kamp.

VB satte sig straks på kampen mod et særdeles lavtstående bundhold. Tobias Sommer kom da også straks til frit skud spillet op af Jonas Andersen, men Oliver Funch i Lyngby-målet reddede. Kort efter udfoldede fødselar og nybagt førsteholdsspiller Thais Damgaard sine snævre driblinger på selve Lyngby-baglinjen og skabte fare for de gulklædte, men herefter stivnede VB-spillet noget. Værterne havde det svært mod det kompakte og godt markerende Lyngby-hold, og VB’s spil var for langsomt og afleveringerne for upræcise til for alvor at bringe gæsterne i forlegenhed før pausen. Et Jonas Andersen-hovedstød efter en halv time uden den store saft og kraft var herefter vejlensernes eneste farlige mulighed før pausen. Sjællænderne lurede på omstillinger – for det meste uden effekt, men kort før halvtid slap Lyngbys bedste, Willads Delvin, af sted på en friløber og dermed 1. halvlegs største chance. En iskold VB-keeper Andreas Foged fodparerede dog rutineret.

Syv minutter efter pausen kunne speaker, teammanager Casper Ejlskov, endelig lade målmusikken tone over kunstbanen i VB Parken. Jonas Andersen snuppede bolden efter en Lyngby-fejl, og med et par træk var strikeren fri foran Lyngby-målet og kunne passere Oliver Funch. Målet var optakten til den bedste VB-periode i kampen, mens gæsterne lod frustrationerne gå ud over dommertrioen. Sjællænderne pressede en smule på mod slutningen, men uden for alvor at true Andreas Fogeds mål. VB sluttede i overtal, da det lykkedes Lyngbys Emil Kornvig inden for 60 sekunder omkring det 87. minut at samle to gule kort op og dermed få marchordre af dommer Søren Heinze.

Blandt de interesserede tilskuere, som i dag ikke blev vanvittig forkælet med fodboldlækkerier, sås bl.a. John Steen Olsen, scout for Ajax Amsterdam.

– Det var ikke nogen køn kamp, erkendte VB-coach Steffen Kielstrup efter opgøret. – Vi arbejder da solidt for sagen, men specielt i 1. halvleg er der ikke meget af det, vi havde snakket om, der lykkes. Vi får ingen overtalssituationer skabt, tør ikke spille igennem kæderne, viser intet mod og spiller alt for langsomt. Vi taler om det i 2. halvleg, og spiller også bedre i de første 25 minutter efter pausen. Men nogen stor kamp fra vores side bliver det aldrig. Vi er for dårlige med bolden og reagerer for langsomt. Men jeg havde frygtet kampen på forhånd – det er aldrig nemt at spille mod et bundhold, og vi vidste, vi skulle passe godt på deres omstillinger, siger Steffen Kielstrup.

Kielstrup var meget tilfreds med U17-Ligaspilleren Anton Stage Nielsen på midtbanen. – Han spiller med stor fysik og stort mod, siger Kielstrup.

Der var U19-Ligadebut til Anton Stage Nielsen og Peter Ullum. Begge årgang 2002.

U19-Ligaen, VB Parken kunstgræs
Lørdag den 23. marts 2019 kl. 12.00
Vejle Boldklub – Lyngby Boldklub 1-0 (0-0)
53. 1-0 Jonas Andersen