Jess Poulsen har de sidste 15 år befundet sig i ”fjendeland” i hovedstadsområdet. Men inden adressen i Vejle blev skiftet ud med en i Storkøbenhavn, var Jess Poulsen altid at finde på Vejle Stadion, når dommeren fløjtede op til en divisionskamp. 

– Jeg spillede ungdomsfodbold i Bredballe IF og skiftede senere til VB, hvor jeg blev i et par sæsoner. Samtidig var min far sponsor op igennem 80’erne og 90’erne via den virksomhed, han var direktør i. Min bror og jeg var altid med på stadion, og jeg har tidligere minder med ekkoet af mål på det gamle stadion og spillere som Allan Simonsen, Preben Elkjær, Gravesen og Peter Kjær. 

I 2005 fik den barnefødte vejlenser arbejde i København – nærmere bestemt Brøndby IF-højborgen Glostrup. Afstanden forstærkede kun kærligheden til Vejle Boldklub for den nu 38-årige Jess Poulsen. 

– Jeg solgte hårde hvidevarer i Glostrup, og en del af samtalen med kunderne centrerede sig hurtigt om fodbold. Når kunden så spurgte: ”Holder du med Brøndby?”, og jeg svarede nej, så stod de på tæerne og spurgte opgivende: ”Nåå, så du er FCK´er?” Så svarede jeg altid, ”hvis jeg skal holde med en butik, så holder jeg med NETTO,” og fulgte op med, at der kun er Vejle Boldklub for mig, fortæller Jess Poulsen med en smittende latter. 

Netop tilhørsforholdet og kærligheden til Vejle Boldklub har ført gode fodboldsamtaler med sig i København for Jess Poulsen. 

– Der er stor sympati og respekt for Vejle Boldklub herovre. Næsten alle, jeg taler med, synes, at klubben hører hjemme i Superligaen, og det er en klub, som mange fodboldfans har en indbygget varme overfor. Jess Poulsen købte med det samme syv navne i Vejle Boldklubs jubilæumsmosaik, og stoltheden ved at blive en del af Vejle Boldklub er enorm hos den nuværende Brand Activation Manager hos den slovenske hvidevareproducent Gorenje. 

– Naturligvis skal min afdøde far, min bror og jeg være sammen på den mosaik. Den repræsenterer alt det, der engang var. Vi vil altid være der – sammen! De sidste fire navne repræsenterer min familie. Det der er nu, og det der kommer.  Mine unger kommer til at kunne se sig selv, deres farfar, onkel og far side om side med klubbens største spillere og triumfer. Det er sådan, det skal være.  Jeg er rød, til det er slut, og derfor skal vi være en del af historien, afslutter Jess Poulsen.