Hjemmesiden har sat sig ned i den ene af klubbens lounger, imens spillertruppen træner på Vejle Stadion, til en snak omkring klubbens strategi med at hente udviklingsspillere til Nørreskoven. Vejle Boldklubs tekniske chef bliver ind imellem forstyrret i sin talestrøm af den gennemtrængende stemme fra cheftræner Adolfo Sormani, der ude på den anden side af ruden forsøger at få opspilsdetaljer helt på plads.

”Jacob Krüger, vi har kinesiske spillere i truppen, hvad er planen med dem?”

”Vi har fra starten sagt, at en del af vores forretningsstrategi er at tage spillere ind, udvikle på dem og gøre dem endnu mere attraktive for de ”nye” fodboldmarkeder. I dette tilfælde forsætter vi den opgave, som allerede nu har givet os en økonomisk gevinst.”

”Hvor tæt er de spillere på at kunne gøre sig gældende i Superligatruppen?”

”Vi har jo set i klubbens første sæson, at både Steve og Adam kunne gøre sig gældende i konkurrencen om pladserne i 1. holdstruppen, og man skal ikke tage fejl. Spillerne udvikler sig gennem det elitemiljø, som vi har skabt omkring vores Superligatrup. Men opgaven er ikke i første omgang, at de skal forstærke eller gøre sig gældende hos Sormani. Men det kan sagtens ende med, at en eller to spillere gør det.”

”Når transfervinduet er åbent, ser man tit og ofte, at der kommer prøvespillere til klubberne, men i dette vindue har der ikke været så mange forbi Nørreskoven – hvad skyldes det?”

”Vi arbejder jo ikke kun i vinduet med vores rekruttering, men over hele sæsonen. Derfor ved vi, hvad der findes i markedet, og hvad vi mangler. Nogle gange så dukker der en mulighed op, og så handler vi på den. En del af vores opdrag er, at vi skal turde være nysgerrige og give spillere muligheden for at byde sig til. Og vi må også erkende, at hvis vi ønsker at finde diamanten, så må vi også nogle gange tage chancen. Vi havde eksempelvis ikke fået Dominic Vinicius, hvis vi ikke havde taget chancen.”

”I øjeblikket har vi to unge spillere på besøg fra udlandet. Hvad er tanken med dem?”

”Det er rigtigt. Vi har en ung japaner, Masaki Watai årgang 99, og Foday Trawally årgang 2000 på besøg. Begge spillere har vi fået anbefalet gennem vores netværk, og de skal ikke tænkes ind i Superligatruppen, men udelukkende forsøge at gøre sig gældende på akademiet. Foday er i øvrigt lillebror til Steve Trawally, og vi håber at kunne fange lillebroderen, inden han bliver for god”, afslutter Jacob Krüger med et skævt smil, inden kursen sættes mod sidelinjen og en samtale med Adolfo Sormani.

Tekst: Morten Pelch