Det lyder ganske vist som noget, der er skrevet flere gange før, men facit af aftenens kamp mod Brøndby blev igen: Nydelig indsats af VB, som dog igen endte med at stå med tomme hænder. Ikke ufortjent sejr til gæsterne, men trist, at VB, der var det bedste hold inden pausen, igen ikke formåede at omsætte pænt opspil til større farlighed foran mål.

Hos VB var der skiftet på målmandsposten, hvor Thomas Hagelskjær afløste Pavol Bajza. Sormani ville have startet i samme formation og med de samme markspillere som mod AGF, men et maveonde satte i sidste øjeblik en stopper for Viljormur Davidsens deltagelse. I hans sted spillede Kerim Memija, som dog byttede side med den anden back, Tobias Mølgaard.  Brøndby havde denne gang et dansk islæt i startelleveren i form af Lasse Vigen Christensen…

Der var blomster til Ylber Ramadani for 50 spillede kampe, og også Rasmus Lauritsen rundede de 50, da han i 1. halvleg blev indskiftet for Vladis Emmersón.  Inden kampen blev den nyligt afdøde VB-spiller og –leder Kai Johansen mindet med et minuts klapsalver. Brøndby lagde ud med sit vanlige høje pres uden at blive specielt nærgående, og VB slog tilbage med 10 minutter spillet. Allan Sousa bankede et direkte frispark begået mod ham selv i mål via underkanten af overliggeren. Flot scoring og en overraskende føring til hjemmeholdet.

Første halvleg blev en intens, men også urytmisk affære med mange frispark og spilstop, hvor de to holds lægestab havde nok at se til. Fire advarsler blev det til med tre til gæsterne og et til Arbnor Mucolli, og dommer Peter Kjærsgaard-Andersen udvidede kampens første halvdel med ikke mindre end seksethalvt minut. Lasse Vigen sendte bolden snært ind foran VB’s mål efter en gang kluddermor i VB’s forsvar i det 20. minut, men ingen BIF’ere kunne omsætte muligheden.

Allerede efter 23 minutter måtte VB udskifte en skadet Emmersón med Rasmus Lauritsen. Congo-ukraineren måtte en tur på skadestuen med en læderet skulder. BIF dominerede, mens vejlenserne lurede på omstillinger, som der var pænt meget plads til omkring gæsternes ikke lynhurtige midterforsvar med Arajuuri og Röcker. I det 35. minut blev Sousa spillet fint op af Yurchenko, men brasilianeren skød højt over målet. VB var det bedste hold før pausen og kunne fortjent gå til pausen med en smal føring.

Som det var tilfældet i Aarhus holdt det dog ikke. De to hold kom ud med ændringer efter pauseteen. BIF skiftede to mand, og hos værterne måtte Kerim Memija blive i omklædningsrummet som følge af den albue, han af Wilczek havde fået i umiddelbart inden pausen. Flere mente, det gule kort til Brøndbys måltyv godt kunne have været af en anden kulør. Hallberg afløste på højre back. VB startede med at forære gæsterne en stor chance, som dog røg over mål, men umiddelbart efter begik Rasmus Lauritsen et advarselsgivende frispark i VB’s højre side. Mukhtar sparkede, og bolden fik lov at fortsætte helt over til Wilczek, som kunne udligne.

Adam Jakobsen havde en god mulighed for på ny at bringe VB foran, men spillet op af Sousa blev ex-Frem’eren tacklet i skudøjeblikket. I stedet kunne de på dagen sortklædte gæster sikre sig føringen. Anfører Johan Larsson smuttede til baglinjen og lagde bolden ind til indskiftede Mikael Uhre, som pandede sejrsmålet ind.

Anden halvleg var ikke præget af så mange spilstop, men var også mere rodet. VB formåede ikke at tilspille sig de store udligningsmuligheder – tættest på var Allan Sousa, da han afsluttede lige på keeper Marvin Schwäbe med en håndfuld minutter igen. Holdet fra Vestegnen koncentrerede sig om at holde føringen, men en enkelt chance blev det dog til, da Mikael Uhre nåede bolden før Hagelskjær – Uhre formåede dog kun at sende bolden i sidenettet. VB’s trænerteam bragte Nathan Oduwa i de sidste minutter for Yurchenko, og englænderen nåede at vise et par smarte træk ind i banen.

I overtiden så Sousa gult for film, og da Peter Kjærsgaard-Andersen mente, at tre minutters tillægstid var præcis tre minutter og ikke gav VB lov at udføre et hjørne, fik brasilianeren brokket sig til et gult-rødt kort. Den gule væg i et udsolgt udebaneafsnit kunne nu juble sammen med glade Brøndby-spillere, der fejrede deres fjerde sejr i træk. Fansene bidrog som altid til at gøre opgøret til en halv hjemmekamp for deres yndlinge, og de sangglade folk fra Vestegnen går i alt fald ikke ned på romerlys…

Et velspillende, men ineffektivt VB-mandskab, der havde anfører Jacob Schoop som Man of the Match, blev med nederlaget yderligere isoleret i bunden med Hobro og Vendsyssel. Der er nu kun kampen på lørdag i Randers til at få rettet en smule op herpå inden vinterpausen. Og med Sousas røde kort er Sormanis angrebsproblemer ikke blevet mindre…

Grundspil, Superligaen 2018-19, Vejle Stadion
Søndag den 9. december 2018 kl. 18.00
Vejle Boldklub – Brøndby IF 1-2 (1-0)
11. 1-0 Allan Sousa
47. 1-1 Kamil Wilczek
59. 1-2 Mikael Uhre

Kort:
39. Arbnor Mucolli (gult kort)
47. Rasmus Lauritsen (gult kort)
90. Allan Sousa (gult kort)
Efter kampen: Allan Sousa (gult kort)
Efter kampen: Allan Sousa (rødt kort)

Indskiftninger:
22. Vladis Emmersón ud Rasmus Lauritsen ind
46. Kerim Memija ud Melker Hallberg ind
79. Vladlen Yurchenko ud Nathan Oduwa ind

Vejle Boldklubs startopstilling:
Thomas Hagelskjær

Kerim Memija
Vladis Emmersón
Mads Greve
Tobias Mølgaard

Allan Sousa
Ylber Ramadani
Jacob Schoop (anfører)
Arbnor Mucolli

Vladlen Yurchenko

Adam Jakobsen

Bænken:
Pavol Bajza (m)
Rasmus Lauritsen
Melker Hallberg
Sean Murray
Thomas Gundelund
Nathan Oduwa
Mads Lauritsen

Dommer: Peter Kjærsgaard-Andersen
Tilskuere: 6.994

Brøndby (4-4-2): Marvin Schwäbe – Johan Larsson, Paulus Arajuuri, Benedikt Röcker, Anthony Jung – Lasse Vigen Christensen, Josip Radosevic (83: Kasper Fisker Jensen), Besar Halimi (46: Dominik Kaiser), Simon Tibbling (46: Mikael Uhre) – Hany Mukhtar, Kamil Wilczek
Træner: Alexander Zorniger.

Kort:
37. Paulus Arajuuri (gult kort)
43. Simon Tibbling (gult kort)
45. Kamil Wilczek (gult kort)
72. Dominik Kaiser (gult kort)

Tekst: Ole Kristensen.