Imed Louati og Vejle Boldklub går hver til sit denne sommer, efter tuneseren har spillet 2½ år i Nørreskoven. Den 25-årige offensivspiller er dermed fri til at se sig om efter en ny klub efter 61 kampe for VB.

Da VB for tolv måneder siden stod foran comebacksæsonen i Superligaen, blev Imed Louati samtidig den første tuneser i landets bedste række. Nu er det for en stund slut med tunesere i dansk fodbold, da Imed Louati forlader Nørreskoven og Danmark.

Jacob Krüger, teknisk chef i Vejle Boldklub, om afskeden med den alsidige spiller til de forreste positioner på banen.

– Imed Louati kom til VB det første transfervindue i 2017 i kølvandet på karrierens anden alvorlige korsbåndskade. Det er langt fra alle spillere, der er kommet sig over to så alvorlige skader i knæet. Imed Louati fokuserede på at blive klar og hjælpe holdet. Han har hele tiden kigget fremad, og efter den første halvsæson med mange indhop stod han stærkt fra oprykningssæsonens start. Med ti mål i den sæson blev han holdets topscorer. Særligt i den første vigtige del af sæsonen bidrog han med mål, ligesom det i de sidste afgørende kampe blev til flotte og vigtige mål, og det vil vi huske ham for, siger Jacob Krüger.

– Afskeden med Imed Louati sker efter gensidig forståelse. Vejle Boldklub har efter nedrykningen ønsket at få Imed videre i karrieren og samtidig få frigjort økonomi til den næste og vigtige opgave, som klubben er på. Fra alle i Vejle Boldklub skal der lyde et held og lykke med den fremtidige karriere og et tak for indsatsen i VB, siger Jacob Krüger.

Imed Louati har været glad for sin tid i Vejle Boldklub.

– Jeg har nydt at være en del af denne historiske klub. Opbakningen og støtten fra fansene har altid været massiv og kompromisløs. Folk sagde til mig, inden at jeg kom, at det var en helt unik klub, og det har jeg også erfaret. Jeg vil gerne sige en varm tak til fansene, til de venner som jeg har fået i byen og til alle i og omkring klubben. Fodbold er sådan, at man nogle gange må sige farvel, men jeg vil altid have min oplevelse her med videre i hjertet. Oprykningen står som det ultimative højdepunkt og jeg tror på at holdet kan gøre det igen, afslutter Louati.

Imed Louati nåede 61 kampe, 16 mål og 7 assists for Vejle Boldklub. Debutkamp mod AB (2-1) den 19. marts 2017 og afskedskamp mod Hobro (0-2) den 19. maj 2019.