Som oprykkere til Superligaen, træder VB for første gang siden 2009 først ind i Landspokalturneringens 2. runde. Boldklubben Frem fra Valby er modstanderen i klubbens første pokalkamp på Sjælland siden 2013.

VB har stolte traditioner i DBU’s Landspokalturnering med syv finaler og seks pokalsejre. Men storheden ligger tilbage i 50’erne, 70’erne og begyndelsen af firserne. I nyere tid er semifinalen over to kampe mod FC Nordsjælland i 2010 og kvartfinalerne mod HB Køge (2011) og mod AC Horsens (2014) klubbens højdepunkter.

Som højest rangerende hold spiller VB på udebane. Modstanderen i 2. runde blev BK Frem fra 2. division. Valby-klubben avancerede med en sejr på 4-1 over Skovshoved i 1. runde. I 2. division har klubben fået en jævn indledning på sæsonen. Frem er midterhold i gruppe to og tabte i weekenden københavneropgøret mod B.93 med 0-1

På BK Frem-holdet er profilerne målmand Marco Brylov, klubmanden Mikkel Andersson og Beran Camili. Der er kun et par enkelte spillere, VB har stået overfor tidligere i betydende kampe. Det er Kenneth Thinter (for Brønshøj), Gustav Gjøg (HB Køge), Alexander Green (Lyngby) og Mads Severinsen (Blokhus FC). Der bliver også et glædeligt gensyn med Hamid Khalidan (f. 1997). Kantspilleren skiftede til VB’s U17-Ligahold i sommeren 2012 fra Kolding IF og spillede de følgende fire år på VB’s ungdomselitehold. Hamid var en gennembrudsstærk kantspiller med et godt spark. Han blev en profil på ungdomsholdene i VB, men skiftede tilbage til KIF som seniorspiller. Hamid nåede ikke at debutere for VB, men han sad på bænken som ikke benyttet indskiftningsspiller i udekampen mod Brønshøj den 17. april 2014. I opstarten til forårssæsonen 2014 var han én af ungdomsspillere daværende cheftræner Tonny Hermansen havde med inde omkring holdet og Hamid fik spilletid i træningskampen mod FC Djursland (5-1).

BK Frem’s træner Lasse Holmgaard (f. 1981) er den eneste fra Frem med erfaring med Vejle Boldklub i pokalsammenhæng. Bornholmeren, hvis trænerkarriere toppede med NB Bornholms overraskende oprykning til 2. division i 2012, spillede som aktiv i klubber som Hvidovre, BK Skjold, Lolland-Falster Alliancen og AC Horsens og det blev til ni kampe mod VB. Den mest dramatiske fandt sted den 20. september 2006, hvor Holmgaard spillede alle 120 minutter på midtbanen for ACH i det dramatiske pokalmøde på Vejle Stadion i Landspokalturneringens 3. runde. Efter 0-0 ved pausen endte de 90 minutter 3-3 (!). Stillingen var fortsat 3-3 efter 120 minutter og derfor skulle de to klubber ud i straffesparkskonkurrence. Lasse Holmgaard blev helten for ”De Gule”, da han scorede til 7-6 på det syvende straffespark til gæsterne. Bora Zivkovic brændte efterfølgende og VB måtte forlade Pokalturneringen til lokalrivalerne på eget stadion. Siden har ”Den Gule Fare” ikke vundet i Nørreskoven…

VB fik revanche mod Holmgaard sæsonen efter. Den hårdføre midtbanespiller var skiftet til Lolland-Falster Alliancen og midt i VB’s triumfsæson med pointrekord og fuld plade hjemme i Nørreskoven, lykkedes det VB at vinde en ikke videre køn sejr på Sydhavsøerne. Søren Pallesen og Lasse Holmgaard var to hardhittere på midtbanen i de sæsoner og Pallesen røg ud efter klammeri med rødt kort allerede i det 14. minut. På trods af undertal kom vejlenserne i front ved Brian Nielsen. Holmgaard måtte også forlade banen med et rødt kort efter 73 minutter og så var alle kortene spille over i VB’s hænder, der cementerede sejren ved Lawal få minutter før tid. Det var Holmgaards sidste aktive kamp mod VB.

37-årige Lasse Holmgaard har siden denne sommer stået i spidsen for BK Frem.

VB og BK Frem mødtes i Landspokalturneringens finale den 28. maj 1981. VB vandt 2-1 og det er klubbens seneste sejr i pokalturneringen. Klubbernes seneste møde i pokalsammenhæng dateres tilbage til den 24. august 2005. Frem slog vejlenserne 2-1 i Valby. Adeshina Lawal, Jesper Jørgensen og Sladan Peric (selvmål) scorede målene.

I Danmarksturneringen har klubberne ikke mødt hinanden siden sæsonen 2009-10. VB vandt 1-0 i Valby, mens Frem vandt 2-1 i Vejle.

VB må til kampen undvære en række spillere, som er på landsholdsopgaver. Det er Viljormur Davidsen, Ylber Ramadani, Arbnor Mucolli, Gustaf Nilsson, Thomas Gundelund, Kerim Memija, Felix Örn Fridriksson og nytilkomne Victorien Adebayor.

Læs BK Frems optakt til kampen her.

Sydbank Pokalen
Tirsdag den 11. september kl. 19.30