Ingelise Heede Ancker fra CABINN i Vejle var ikke i tvivl, da hun som en del af en øvelse i en af Vejle Boldklubs netværksgrupper skulle sætte navn på sin bedste relation. Svaret var Vejle Boldklub; en relation hun har haft i ca. fire år, efter hun i sin tid ved Bredal Kro kontaktede VB, for at blive en større del af erhvervslivet i Vejle. Siden da er Bredal kro skiftet ud med en stilling som hotelchef for CABINN Vejle, men forholdet til VB er stadig intakt og er ifølge Ingelise Heede Ancker et, hun nødigt vil undvære.

• Vi havde en øvelse på et af netværksmøderne, hvor Jens Schønemann sagde, at næste gang skulle vi komme med vores bedste relation og fortælle om dem, og hvorfor det lige er dem. Der tænkte jeg lidt, ”nå, hvem er det” og så tænkte jeg ”Gud nej, det er da selvfølgelig VB”, for det er der, det hele udspringer fra.
  • Det slår ringe i vandet at være med. Nogle gange ringer folk, man slet ikke kender og siger ”jeg har lige snakket med Brian, som du kender oppe fra VB, og da jeg sagde, at jeg skulle bruge nogle værelser, sagde han, at så skal du ringe til Ingelise, så kan I finde ud af det”. Der svarede jeg selvfølgelig, at ja det kan vi da, og kom han ned på hotellet, fik en god snak og vi var rundt og kigge på, hvilke værelser det skulle være og fik det hele på plads. Det er dejligt sådan noget”.

Men ét er forretning, noget andet er de bekendtskaber og venskaber, der opbygges igennem tiden sammen i netværket. For med det kommer tillid. Noget, der kan være uvurderligt, når man er erhvervsdrivende, og måske står og skal have renoveret, eller lavet lidt reparationer af en ældre bygning.

• Huset her er fra ’54, så det kræver jo også, at der kommer en håndværker forbi i ny og næ, og der kender jeg vores håndværkere oppe fra VB. Jeg har nogle, jeg kan stole på, hvor vi ikke skal diskutere prisen, eller være i tvivl om kvaliteten af det arbejde der udføres. De snyder mig ikke, fordi man kender dem, og de ved, jeg ikke vil snyde dem. Det er en god og betryggende ordning, at man har kvalificerede folk, man kan stole på.

Den første gang

Det kan måske virke intimiderende som ny erhvervsdrivende at møde op til et netværksmøde. Ligesom den første gang med så meget andet, er det præget af en vis nervøsitet og usikkerhed på, hvordan man skal gebærde sig. Men ifølge Ingelise er der slet ikke noget at være bekymret for, så længe man bare sørger for at være sig selv, og væbner sig med en smule tålmodighed.

• Jamen jeg husker stadig mit første møde. Der var jeg lidt nervøs, og jeg tænkte lidt, ”hvad går det her egentlig ud på, og hvordan gør man”. Der synes jeg rådet er, at det gælder om at være sig selv, for man falder igennem før eller siden, hvis man ikke er. Så vær dig selv, og vær autentisk og ikke tænk i, ”hvad kan jeg sælge” for det er ikke hovedformålet på de møder. Det skal nok komme af sig selv i takt med, at man får opbygget tillidsforhold og lærer hinanden at kende på kryds og tværs. Det er heller ikke sikkert, at det er den, man sidder med til mødet, man kommer til at handle med, det kan være en, der kender en, der kender en, som man på en eller anden måde bliver sat i kontakt med.

Men for at nå så langt, er man nødt til at investere den nødvendige tid og ressourcer i netværket. Derfor kommer Ingelise også med et sidste råd til, hvordan man får succes i netværksgruppen i Vejle Boldklub og derved også succes i det vejlensiske erhvervsliv.

• Deltag i alt hvad du kan. Der er udover møderne hver 14. dag i netværksgruppen også store netværksmøder, julefrokoster, sommerarrangementer, både i netværk og som sponsor. Du skal virkelig have en god undskyldning for ikke at komme. Men også til kampene er det rigtig givende, at man lige kommer de der par timer før, og sidder og snakker og hygger med de andre. Jeg får, hvis ikke flere, så næsten lige så mange kontakter til kampene, som jeg gør i netværket, også fordi der kommer flere mennesker. Klubben står for bordplanen, og det skifter fra gang til gang, så man møder nogle nye. Her har man en fælles referenceramme – fodbolden og det er bare hyggeligt, men her falder bestemt også jævnligt noget forretning af, som man aldrig var stødt på andetsteds.