Højen G&U, der spiller helt i grønt, holder til på Jenlevej.

Foreningen kan føres tilbage til 1868, hvor Højen Skyttekreds, som senere skiftede navn til Højen Skytte- & Gymnastikforening, blev stiftet. I 1966 blev foreningen lagt sammen med Højen Ungdomsforening og fik derved sit nuværende navn.

HGU har således netop kunnet holde 150 års jubilæum.

I 1978 fik HGU sit eget klubhus på Jenlevej og flyttede i 2001 til Multihus Højen. Højen G&U er en flerstrenget forening og tilbyder ud over fodbold fx badminton, tennis, gymnastik og multifitness.

Foreningen har ca. 800 aktive medlemmer, hvoraf de godt 100 spiller fodbold.

Klubben har i efteråret tilmeldt et 7-mands herrehold samt drengehold i U-7, U-8 og U-12. Hos pigerne er der et U-12 hold. HGU har et veteranhold under DGI, ligesom et kvindehold spiller lidt ”for sjov” uden at være organiseret.

”Mange af vores ungdomsspillere vælger desværre efter endt skolegang at rykke til andre klubber,” fortæller fodboldformand Martin Larsen. ”Dette prøver vi at komme til livs ved at lave holdsamarbejde med omkringliggende klubber, hvor vi kan lave breddetræning og udfordre de bedste spillere på holdene. Vores U-12 drengehold stiller vi netop sammen med Vejle Kammeraterne.”

Højen-formanden er tilfreds med klubbens faciliteter, ligesom han understreger, at der heldigvis er mange frivillige kræfter i Højen-området, så trænerrekruttering sjældent er det store problem.

”Jeg har været med de sidste fire-fem år omkring samarbejdet med VB,” siger Martin Larsen.

”Jeg har kun godt at sige om såvel det tidligere KUV samt om det nuværende Future Vejle.

Carl Snabe Petersen fra Højens U-12 hold har netop slået sig igennem til årgang 2007 holdet på DBU’s Topcenter i VB-regi,” nævner formanden som eksempel.

Han beretter, at Højen G&U igennem tiden har sendt mange spillere til det tidligere KUV, ligesom andre Højen-drenge selv har fundet vejen til Vejle Boldklub.

”Peter Dahl Kristensen, der nu spiller prof.fodbold hos Middelfart, er nok den spiller, der via Højen G&U og senere VB er kommet længst i systemet,” anfører Martin Larsen.

Tekst: Ole Kristensen