Alt tegnede til endnu en meriterende VB-præstation, da holdet med otte niendedele af kampen spillet førte mod mestrene fra Midtjylland og helt kontrollerede kampen. To skarpe hjørne af indskiftede Jakob Poulsen headet ind af Rasmus Nicolaisen vendte dog op og ned på kampen, og VB led sit første nederlag i 12 tællende kampe.

Adam Jacobsen var ude af truppen, hvor også Tobias Mølgaard og Melker Hallberg skadesbetinget manglede. Kerim Memija var tilbage på højre wingback og fortrængte Sean Murray til bænken. Også Imed Louati var atter fit, hvor Gustaf Nilsson måtte tage plads ved sidelinjen. I trebackkæden var der debut til Vladis Emmersón, som havde skubbet en småskadet Mads Lauritsen ud blandt udskifterne. FCM-coach Jes Thorup er jo kendt for at rotere i sin store trup, og flere af aktørerne fra Champions League kvalifikationskampen i onsdags var bænket eller helt ude af truppen. Paul Onuachu var skadet, så Mads Døhr Thychosen var den eneste hos midtjyderne med VB-fortid.

Der stod VB på det meste i 1. halvleg, hvilket hjørnesparksstatistikken 5-1 også vidner om. Oprykkerne satte sig på spillet fra start, og allerede efter otte minutter havde Rasmus Lauritsen truet med et hovedstød, ligesom Sousa havde tvunget Jesper Hansen ud i fuld længde med et drilsk skud.

Og i det 17. minut kom så føringen. En ihærdig Imed Louati blev væltet af Mads Døhr og Korcsmár i fællesskab, og dommer Jørgen Daugbjerg Nielsen pegede straks på den hvide plet 11 m fra mållinjen. Allan Sousa omsatte á to omgange. Jesper Hansen parerede først sparket, men bolden røg ud til Sousa, der scorede fladt.

VB beholdt overtaget. FCM forsøgte sig med lange fremlægninger – dog ofte uden den store adresse. Første gang, midtjyderne var nærgående, var i det 38. minut, da et langt Kian Hansen-indkast skabte fare på færde i VB-feltet. Herudover appellerede mestrene i et tilfælde for hands mod Greve i feltet, men Daugbjerg så ingen grund til at pifte i fløjten.

De teknisk velbevandrede rødbluser spredte spillet godt ud med hyppige sideskift. De store chancer blev det imidlertid ikke til – Davidsen kom dog til frit skud efter godt forarbejde af Louati, men over. I den anden ende afviste VB’s stærke bagkæde det meste af, hvad mestrene kom med. Værterne kom også godt ud efter pausen, og en stærk Louati satte sig straks i scene med et fladt skud på Jesper Hansen samt et hovedstød over efter et Sousa-frispark.

Efter en time fik spillerne foræret en ekstra drikkepause, da den linjedommer Lars Rix måtte overlade flaget til fjerdedommer Jakob Kehlet. Sormani sendte i løbet af halvlegen Nicolaj Madsen, Nilsson og Murray på banen for Mucolli, Louati og Sousa. Jes Thorup bragte Jakob Poulsen, Duelund og Okosun, og det skulle blive skæbnesvangert for oprykkerne.

I det 79. slog Jakob Poulsen et af sine skarpe hjørnespark, Bajza gik galt af bolden, og Rasmus Nicolaisen pandede bolden ind til 1-1. Og fem minutter senere syntes 7519 tilskuere at opleve et deja-vu, da nøjagtig det samme skete. 2-1 til midtjyderne – das Spiel völlig auf den Kopf gestellt…!

VB var knækket, og for at gøre ondt værre afsluttede Mads Døhr Thychosen en hurtig midtjysk omstilling med et hårdt spark, som via Bajzas hænder gik i en høj bue og i mål. Ikke slovakkens aften…

”Vore dødbolde har bestemt ikke set for skarpe ud,” sagde teknisk chef Jacob Krüger i dagens kampprogram. Og til de offensive standarder, som i aften sandt for dyden stadig ikke var specielt giftige, kunne så også inkluderes de defensive, som altså kostede sejren. Her er der virkelig materiale til sessionerne på træningsbanen…!

Det eneste målbare, Sormanis tropper fik med fra kampen, var således advarsler til Emmersón, Mucolli, Louati og Nilsson. Og så en masse sympati fra de lokale tilskuere, som efter kampen stående viste, at de anerkendte endnu en flot VB-indsats trods nederlaget. Men når spillerne har sovet seks gange, er der chance for revanche, når turen går til Vendsyssel…

Grundspil, Superligaen 2018-19, Vejle Stadion
Lørdag den 4. august 2018 kl. 19.00
Vejle Boldklub – FC Midtjylland 1-3 (1-0)
17. 1-0 Allan Sousa
79. 1-1 Rasmus Nicolaisen
84. 1-2 Rasmus Nicolaisen
87. 1-3 Mads Døhr Thychosen

Kort:
47. Vladis Emmersón (gult kort)
49. Arbnor Mucolli (gult kort)
69. Imed Louati (gult kort)
89. Gustaf Nilsson (gult kort)

Indskiftninger:
64. Arbnor Mucolli ud Nicolaj Madsen ind
73. Imed Louati ud Gustaf Nilsson ind
80. Allan Sousa ud Sean Murray ind

Vejle Boldklubs startopstilling:
Pavol Bajza

Rasmus Lauritsen
Mads Greve
Vladis Emmersón

Kerim Memija
Jacob Schoop (anfører)
Ylber Ramadani
Arbnor Mucolli
Viljormur Davidsen

Allan Sousa
Imed Louati

Bænken:
Thomas Hagelskjær (m)
Felix Örn Fridriksson
Sean Murray
Gustaf Nilsson
Nicolaj Madsen
Lucas From
Mads Lauritsen

Dommer: Jørgen Daugbjerg Nielsen
Tilskuere:
7.519

FC Midtjylland (3-4-3): Jesper Hansen – Kian Hansen, Zsolt Korcsmár, Rasmus Nicolaisen – Mads Døhr Thychosen, Tim Sparv (58: Jakob Poulsen), Frank Onyeka (71: Simon Okosun), Joel Andersson – Awer Mabil, Mayron George (65: Mikkel Duelund), Gustav Wikheim
Træner: Jess Thorup.

Tekst: Ole Kristensen.