For anden gang i sæsonen lykkedes det lørdag Vejle Boldklubs U17-hold at besejre FC Midtjylland. For anden gang i sæsonen formåede FC Midtjylland heller ikke at score på landsholdsmålmand Andreas Jungdal (Future Vejle-klub: Skibet IF). Med 2-0 sejren fulgte Kim Leth Andersens drenge flot op på efterårets præstation i VB Parken, hvor Vejle Boldklub vandt med hele 4-0 over midtjyderne.

Sejren var derudover den første udesejr for et Vejle Boldklub U17 Liga-hold i Ikast i den tid, hvor rækken har heddet U17 Ligaen.

Ovenpå sidste rundes flotte sejr over Brøndby havde Vejle Boldklub ændret på en enkelt plads til udekampen, da Rasmus Schjang var ude med en skade, hvilket gav Mads Holten chancen i startopstillingen.

Fra kampens start var det tydeligt, at vejlenserne igen var fyldt med selvtillid og tog ansvar for kampen ved at kræve bolden. Det gav flere fine muligheder dog uden, at det blev rigtig farligt. Værterne var til gengæld rigtig farlige på omstilinger og to gange måtte Andreas Jungdal vise sit høje niveau ved redninger på friløbere.

Efter en lige første halvleg måtte Oliver Nielsen (Bredballe IF) lade sig udskifte med en skadet fod. Ind kom i stedet for Christian “GG” Gammelgaard (Vejle Boldklub), hvilket gav flere omrokeringer på holdet. Starten af anden halvleg blev startet med massiv FC Midtjylland dominans, men gæsterne forsvarede sig flot med det reorganiserede midterforsvar med Oska Bagge og Peter Ullum (Skibet) i spidsen.

VB fik dog arbejdet sig ind i kampen igen og midtvejs i anden halvleg bragte topscorer Wahid Faghir (Vejle Boldklub) gæsterne foran med 1-0.

Med godt 10 minutter igen var der comeback efter en skade til teknisk stærke Magnus Hatting, der afløste hårdt arbejdende Martin Lauritsen. Den indskiftede Magnus Hatting skulle kun bruge tre minutter på banen, inden han afgjorde kampen til 2-0 til Vejle Boldklub. I de resterende minutter forsøgte hjemmeholdet at organisere et pres, men på dagen var VB-defensiven ikke til at overrumple, hvilket gav en sejr på 2-0.
– Det var en rigtig dejlig sejr. Det er ikke mange forundt at vinde samlet 6-0 over FC Midtjylland over to kampe på en sæson. Drengene skal have ros for at spille en kamp, der var et senioropgør værdigt. De arbejdede alle som sindssyge, og tillod ikke Midtjylland at få ro til ret meget, beretter cheftræner Kim Leth Andersen, som også roser de tre indskiftere for at gå ind og være kampafgørende.
– Det var en helstøbt holdpræstation, hvor vi dog også så mange store individuelle præstationer, siger træneren.

Med sejren overhaler Vejle Boldklub netop FC Midtjylland på 5. pladsen i rækken.

U17-holdet spiller allerede igen på onsdag d. 1. maj, når Randers er modstanderen i VB Parken kl. 18.30.

Kampfakta:
FC Midtjylland-Vejle Boldklub 0-2 (0-0)
68. 0-1 Wahid Faghir
82. 0-2 Magnus Hatting

Kort:
61. Mathias Voss (gult kort)

Indskiftninger:
45. Oliver Nielsen ud Christian “GG” Gammelgaard ind
75. Mads Holten ud Filip Højgaard ind
81. Martin Lauritsen ud Magnus Hatting ind

Andreas Jungdal

Oska Bagge