VB kollapsede i Køge

Det tegner til en alt, alt for spændende afslutning på NordicBet LIGA’en. VB må efter et fortjent nederlag i Køge se sit forspring skrumpe, og da kampen mod forfølgerne fra Viborg endnu resterer, er der dømt neglebidning i Nørreskoven.

Træner Gâlcă ville være begyndt med samme startellever, som performede så fint mod Fredericia i lørdags. Men under opvarmning stod det klart, at Thomas Hagelskjær måtte tage handskerne på, da Indy Groothuizen havde rygproblemer.

På bænken var Gryn samt en skadet Montano erstattet af Ajeti og Tobias Sommer.

Det fåtallige publikum blev ikke forkælet med målchancer i en jævnbyrdig og rimeligt velspillet 1. halvleg. Køgenserne spillede fint med i bestræbelserne på at få point til en slunken pointkonto i bundregionen. Holdet satsede specielt på sin venstreside, hvor Adedeji er en dygtig og bevægelig kantspiller, men han havde det svært over for Thomas Gundelund.

Gæsternes opspil var nydeligt, men den sidste afgørende aflevering manglede. Det blev derfor kun til kvarte chancer i begge ender. Køges Martin Vingaard sparkede over, mens VB’s Mucolli sparkede forbi. Et VB-frispark i lovende afstand sparkede Montiel i muren, mens det omtrent farligste forsøg før pausen var Adam Jakobsens spark fra egen halvdel – keeper Mendoza var fanget ude af sit mål, men bolden strøg forbi. En del VB-hjørnespark forblev ufarlige.

0-0 ved pausen, og tilskuerne sad ikke helt ude på kanten af stolene.

Publikum fik betydeligt mere for pengene, og det skyldtes ikke mindst udskifterne. I det 62. minut afløste Finnbogason Wahid Faghir, og omtrent første gang islændingen rørte bolden, var der kasse. Viljormur Davidsen sendte en perfekt bold ind fra venstre, og ligaens topscorer kvitterede ved at sætte pandebrasken til 0-1.

Gæsterne kom nu for langt ned at stå, og Hagelskjær blev straks advaret med et langskud fra Jordan. HB satte Nsungusi på banen, og det skulle vise sig at være en lige så fin ide som VB’s indskiftning af Finnbogason. I det 67. modtog den mørke offensivspiller bolden i hjørnet af feltet, drejede rundt om sig selv og sendte bolden op i det lange målhjørne utageligt for Hagelskjær.

VB måtte udskifte en skadet Montiel med Amundsen, og senere kom Alexander Jensen ind til sin debut, da blev sendt på banen sammen med Lundrim Hetemi. Ud gik Mucolli og Adam Jakobsen.

I det 79. minut blev Hagelskjær offer for det samme, som overgik Indy Groothuizen mod Skive, og som i øvrigt er sket adskillige gange denne sæson i NBL. Køges Martin Vingaard var opmærksom på, at Hagelskjær stod langt ude, og omtrent fra midten sendte han bolden i mål.

Gæsterne havde intet at svare igen med, men var fra da af et slagent hold. De sort- og blåstribede havde kampens sidste muligheder. Hagelskjær kom på skovtur, men gjorde selv skaden god igen ved at redde Nsungusis skud. En stor chance til Martin Koch Helsted strøg forbi, men værterne var vist trekvart ligeglade. 2-1 sejren var hjemme og dermed værdifulde point til sjællænderne i kampen mod nedrykning.

Og VB? Ja, de rødblusede har nu knap en uge til at slikke sårene og forsøge at få så mange spillere som muligt gjort kampklar til Roskilde-kampen mandag aften. Kun Viljormur Davidsen fik advarsel, så i det mindste røg ingen vejlensere i karantæne.

NordicBet LIGA 2019-20, Capelli Sport Stadion, Køge Idrætspark
Tirsdag den 30. juni 2020 kl. 18.00
HB Køge – Vejle Boldklub 2-1 (0-0)
62. 0-1 Kjartan Finnbogason