Robert Lewandowski satte i går rekord i Bundesligaen med 10 scoringer i de første seks runder. I Nørreskoven har man sin helt egen målræv. Kjartan Finnbogason lagde søndag eftermiddag tre scoringer til sine i forvejen seks og skaffede dermed VB den femte sejr på stribe. Fortjente tre point, der bringer klubben op på rækkens andenplads.

Gâlcă havde ikke set nogen grund til at ændre på sin vindende startellever efter Roskilde-kampen. Diego Montiel var ude af truppen med sygdom, mens Adam Jakobsen efter overstået skade var tilbage i 18 mands teamet.

På et regnvådt stadion i Næstved havde de tilrejsende VB-fans fået plads i den ene ende af den enlige tribune på det gamle anlæg, og de støttede energisk deres helte. Gæsterne fik den bedst tænkelig start. Et højere stående VB-hold end normalt tog taktstokken fra kampens begyndelse, og Gryn havde tidligt et godt ryk – dog uden slutprodukt. Men efter fire minutter kom de rødblusede foran. Lucas Jensen lagde et fint, fladt indlæg ind foran mål, hvor Finnbogason kom stormende til ved bagstolpen og scorede fra tæt hold.

Sjællænderne kom efterhånden bedre med i kampen, og efter en god halv time kunne farlige Rafaelson pande bolden utageligt i mål efter et godt indlæg fra Ivan Franjic. Knapt havde de grønblusede dog fået armene ned, før VB atter var foran. Holdets uforlignelige måltyv Kjartan Finnbogason fik á to omgange skrabet bolden i mål fra det lille felt efter VB-opspil i højre side.

Gryn kunne kort efter have sat trumf på, men skønt ukraineren var fri i feltet, fik han aldrig afsluttet. I stedet kunne Rafaelson fra kanten af feltet sparke udligningen ind efter 35 minutter.

Vejlenserne havde ikke svært ved at komme til chancer, og med fem minutter til pause sparkede Mølgaard snært over mål efter et vedvarende VB-pres. 2-2 efter underholdende første 45 minutter.

VB kørte på efter pausen og producerede stadig chancer på samlebånd. Gryn var helt fri i venstre efter fint VB-opspil, men Næstved-keeper Mikkel Bruhn fik med en refleks vippet bolden over tværribben. Også på dødboldene var gæsterne farlige. De grønblusede måtte således redde på stregen efter et VB-hjørne, og da Greve fik headet på et nyt hjørne, var Bruhn på sin plads.

På en dobbeltchance fik Bruhn halvklaret et Gryn-forsøg, mens Lucas Jensen sendte returen over mål. Hjemmeholdet ville dog også lege med i den underholdende og velspillede dyst, og Mark Kongstedt bragede på overliggeren med et kvarter igen. Retfærdigheden skete dog fyldest syv minutter før tid. Efter en fin VB-omstilling gled Lucas Jensen fri ved baglinjen, og hans indlæg sendte Finnbogason i kassen efter Adam Jakobsen fik spillet islændingen fri.

Efter spil og chancer en fortjent VB-sejr mod et på ingen måde ueffent Næstved-mandskab.

Dommer Jonas Hansen havde travlt med kortene i en ellers fair spillet kamp. Ud over to advarsler til Næstved så VB’s Amundsen, Greve, Mølgaard og Dantas gult. Gâlcă skiftede først sent i kampen. 10 minutter før tid kom Adam Jakobsen ind for Gundelund, og i de døende minutter blev Gryn erstattet af Davidsen, mens Ojala kom ind til sin debut for Schoop i overtiden. I den engelske uge har VB-spillerne nu restitutionspause til onsdag, hvor det atter går løs på Sjælland – denne gang mod HB Køge.

Se målene fra kampen her.

NordicBet LIGA 2019-20, ProfaGroupPark, Næstved
Søndag den 29. september 2019 kl. 13.45
Næstved Boldklub – Vejle Boldklub 2-3 (2-2)
5. 0-1 Kjartan Finnbogason
29. 1-1 Rafaelson Fernandes
30. 1-2 Kjartan Finnbogason
36. 2-2 Rafaelson Fernandes
83. 2-3 Kjartan Finnbogason

Kort:
22. Malte Amundsen (gult kort)
35. Mads Greve (gult kort)
65. Tobias Mølgaard (gult kort)
79. Nicolas Gianini Dantas (gult kort)

Indskiftninger:

Brenner Alves Sabino

Dommer: Jonas Hansen
Tilskuere: 1.133

Næstved (3-4-3): Mikkel Bruhn –Jesper Christiansen, Joel Felix, Daniel Thøgersen – Aleksa Todorovic (60: Christian Enemark), Mark Kongstedt, Luis Fernando, Andreas Moos (82: Mateus Costa) – Ivan Franjic, Rafaelson Fernandes (73: Mathias Kisum), Kristoffer Munksgaard
Træner: Fernando De Argila.

Kort:
66. Ivan Franjic (gult kort)
90. Mark Kongstedt (gult kort)

Tekst: Ole Kristensen.