Svenske Melker Hallberg spillede en hovedrolle, da Vejle Boldklub besejrede AC Horsens i mandagens opgør på Vejle Stadion. Hallberg scorede til 1-0 og leverede en assist, da Rasmus Lauritsen kort før pausen scorede til 2-0. Hallberg, der blev bragt på en ny position i højre side, måtte dog lade sig udskifte i 2. halvleg med en mindre skade.

– Det var for en sikkerheds skyld, at jeg gik ud i 2. halvleg. Allerede før pausen begynder jeg at mærke noget i det forreste af låret og det blev kun værre som de sidste 45 minutter skred frem. Derfor bad jeg om at komme ud og så kom der friske kræfter ind. Jeg føler mig ellers helt fit efter en svær begyndelse i klubben med en skade, men i de sidste par kampe er det kun blevet bedre, siger Melker Hallberg.

Han spillede en hovedrolle i vejlensernes forrygende 1. halvleg. Med et mål og en assist var han med i begge VB’s scoringer.

– Mod AC Horsens viser vi, at vi er et godt fodboldhold der kan spille med. Vi vidste, at AC Horsens gerne ville spille på dueller, anden bolde og at det fysiske aspekt var vigtigt. Derfor skulle vi også have fokus herpå. De er stærke på dødbolde, men vi overmatcher dem og scorer på to dødbolde. Vi havde brug for denne oplevelse efter et par kampe, hvor vi ikke fik de resultater, som vi arbejdede på. Vi spillede hverken dårligt mod Hobro eller FC København, men mod AC Horsens kom der også et udbytte og det var vigtigt, siger Melker Hallberg.

– Vi kommer ud til kampen med fuld power fra det første minut. Det var kun en fejl fra vores side, der åbnede kampen op i begyndelsen af 2. halvleg. Vi kontrollerer særligt før pausen og det samme gør vi også efter, da vi lige får ro på opgøret igen. Det var mit første lokalopgør på Vejle Stadion og atmosfæren var fantastisk. Det var fedt at opleve fansene være så glade og fejringen bagefter med dem var dejlig. Den følelse skal vi tage med videre, siger Melker Hallberg.

Svenskeren åbnede opgøret på Vejle Stadion, da han udnyttede godt forarbejde af flere holdkammerater.

– ”Rama” vinder en bold højt i banen med et godt pres. Han spiller Imed, som finder mig i feltet. Jeg ville ramme den i det fjerne hjørne, men målmanden får hånden på bolden. Det var ikke mit smukkeste mål i karrieren, men det var det første i Vejle og det betød meget. Ved scoringen til 2-0, har vi flere forskellige varianter på hjørnesparkene. Vi véd altid, hvor modstanderne har svage punkter i feltet og jeg ramte den godt. Rasmus Lauritsen kom godt frem og scorede, siger Melker Hallberg.

VB’s nummer 8 spillede en ny position mod AC Horsens. Fra dynamisk midtbanespiller centralt foran Ylber Ramadani var han rykket ud på kanten i højre side foran Tobias Mølgaard.

– Det var en ny opstilling, men det passede mig fint. Det blev en defensiv udgave og der skulle arbejdes hårdt. Men Tobias Mølgaard og jeg fandt ind i et godt samarbejde og de centrale midtbanespiller udførte et stort løbearbejde, siger Melker Hallberg.

VB’s 23-årige svensker har nu spillet 12 kampe for VB og scoret 1 mål.