Vejle Boldklub vandt en fortjent sejr på 1-0 over Esbjerg fB i sommeropstartens anden træningskamp. Vestjyderne kom frem til et par muligheder både før og efter pausen, men Hagelskjær og kollegaen Zanette stod i vejen, og så var Jesper Lauridsens uheldige selvmål et par minutter før pausen nok til en VB-sejr.

– Inde på banen var følelsen, at det var markant bedre end senest mod Silkeborg. Vi har justeret på nogle ting i ugens løb og det fungerede meget bedre mod EfB. Vi stod bedre defensivt og vores presspil fungerede. I træningskampe kan der ofte være tendens til lidt tjubang-fodbold, hvor der er action i felterne, men jeg synes, at vi i det store hele holder dem fra chancer, indleder Thomas Hagelskjær.

EfB havde et par halve tilbud før pausen, men her greb VB-keeperen godt ind når vestjyderne var i VB-feltet.

– Jacob ’Lungi’ har en hovedstødschance ved bagerste stolpe. Han har plads til at heade direkte på mål, men jeg får lige en arm på bolden. Ellers havde de et spark fra en spids vinkel tidligt i kampen. Efter pausen har Gianluca Zanette også en god redning på et godt hovedstød. Vi er med for at redde boldene og det gjorde vi mod Esbjerg, siger Thomas Hagelskjær.

– Vi har mange chancer på omstillinger og kunne have scoret et mål eller to mere, men sådan gik det ikke. I selve spillet, afveksler vi godt mellem hvornår vi skal køre direkte på og hvornår vi skal holde mere i bolden. Det fysiske har været meget i fokus under træningerne hidtil, hvor vi mange dage har trænet dobbelte træningspas. Der er fortsat meget at arbejde med og bygge på, men sejre i opstartsperioderne giver godt humør og viser ofte, i hvilken retning vores spil peger, siger Thomas Hagelskjær.

– Efter en lang ferie, er det dejligt at både træne og spille kampe. Det er altid sjovere at spille træningskampe frem for kun at træne, men begge dele er vigtigt i de her uger. Timingen skal helt på plads inden turneringsstart og der er kampene vigtige. Der er fortsat et par uger til det bliver alvor og jeg synes, at folk er kommet tilbage med en god energi, siger Thomas Hagelskjær, der i eftermiddag stod overfor Joni Kauko for første gang siden Superligaopgøret klubberne imellem i marts.

– Vi jokede lidt med det inden kampen i omklædningsrummet, men undervejs var der ikke noget. Jeg kiggede mig over skulderen et par gange, for at se om der stod en finne på lur, jeg skulle være ekstra opmærksom på, siger en smilende Hagelskjær, der denne gang trak det længste strå mod vestjyderne.

I den kommende uge spiller VB to træningskampe. Onsdag mod Kolding IF på udebane og lørdag mod SC Weiche Flensburg 08 på Vejle Stadion.

Hør et interview med kantspilleren Lucas Jensen, der fik sin første kamp for Vejle Boldklub mod EfB på Vejle Boldklubs YouTube-kanal.