Thomas Hagelskjær har en lang fortid hos AGF, der gæster Vejle Stadion søndag aften til den sidste hjemmekamp i Kvalifikationsspillet. VB har brug for et resultat for at bevare muligheden for at avancere i puljen inden sidste spillerunde, og den 22-årige målmand påpeger, at vejlenserne trods den manglende sejr har haft godt fat i aarhusianerne hidtil i sæsonen.

Det er kun to dage siden, at Vejle Boldklub var ude i et hårdt lokalopgør mod AC Horsens. Skærtorsdag spillede VB 0-0 mod AC Horsens, mens AGF hentede en sen sejr på 2-1 over SønderjyskE.

– Vi leverede en god præstation mod AC Horsens og kom med det, vi havde. Det var et væsentligt bedre AC Horsens-mandskab, end vi så på Vejle Stadion en uge forinden. Det var deres fortjeneste, at vi ikke kom frem til så meget, og de gjorde det svært for os. Men vi holder nullet og den megen boldbesiddelse kastede flere chancer af sig. Der var også chancer til dem, og uafgjort var vel en fair udgang, siger Thomas Hagelskjær.

Påskeprogrammet i Kvalifikationsspillet er tæt, og allerede 74 timer efter kampen i Horsens er vejlenserne klar til et nyt vigtigt opgør mod AGF.

– Fredag og lørdag bruger vi på at samle kræfter og lade mentalt op til endnu et vigtigt opgør. Det er rart at spille kampe med stor betydning, og vi har en bred trup, så det er intet problem for os. AGF reddede sig definitivt mod SønderjyskE i torsdags, men deres sæson er ikke slut endnu. De kæmper for Europa League-finalen, og vi kan forvente, at det tungeste pres hviler på vores skuldre. Men vi er også vokset som gruppe i foråret, jo tættere vi er kommet på de afgørende kampe. Presset har kun gjort os stærkere, og jeg tror, der er mere i vente fra holdet. Vi har ikke kunnet tåle at tabe i nedrykningsspillet, og det pres har vi håndteret godt. Det hele så svært ud for en måned siden, men vi har arbejdet målrettet med vores stil. Vi er langtfra kommet i mål, men vi forbedrer os hele tiden. Vi har hentet otte points i fire kampe i gruppespillet, og det er flot, men vi skal bruge flere points, siger Thomas Hagelskjær.

Den tidligere ungdomslandsholdsmålmand kom til Vejle Boldklub i sommeren 2017 efter en lang periode i AGF. Hagelskjær sparkede til den første fodbold i Hjortshøj-Egå Idrætsforening (HEI), men skiftede som helt ung til AGF, hvor han nåede et par år i førsteholdstruppen, inden han rykkede til Vejle.

– Det vil altid være specielt at møde AGF. Nu fik jeg de sidste 45 minutter i Aarhus tidligere på sæsonen (2-2-kampen den 1. april, red.), så jeg har mødt dem, men det er altid et opgør, jeg vil se frem til. Jeg havde en god tid i klubben, men det er snart to år siden, jeg rejste, og der er ikke så mange spillere tilbage. Der er dog en del, jeg kender i klubben og omkring holdet, så jeg har fortsat mange bekendtskaber i AGF. Det er et hold, jeg gerne vil slå. Vi har mødt dem tre gange tidligere i denne sæson, og vi har haft et godt tag på dem. AGF er blevet et solidt og stabilt hold, så det kommer til at kræve den bedste version af os selv, hvis vi skal vinde.

– Jeg kan tydeligt huske, da AGF var i Vejle i begyndelsen af sæsonen. Der var en helt fantastisk kulisse omkring kampen på en dejlig sommeraften. Det var en velspillet Superligakamp, der endte uden vinder, men vi trænger til en sejr over AGF efter flere lige-ved-og-næsten kampe mod dem. Hele spillertruppen håber, at vores fans kommer lige så talstærkt denne gang, som de gjorde i Horsens, hvor vi følte det som en hjemmebane for os, siger Thomas Hagelskjær.

Superliga
Søndag den 21. april kl. 18.00