Med 2-2 mod SønderjyskE tog VB’s reserver i dag på Haderslev Atletikstadion hul på reserveholdsturneringen. En turnering, klubben ikke har deltaget i de sidste to halvsæsoner. Trods en 2-0 føring kan de rødblusede først og fremmest takke keeper Thomas Hagelskjær for, at det trods alt blev til et enkelt point mod et stærkt SE-mandskab, som talte spillere som Christian ”Greko” Jakobsen, Nicholas Marfelt og den tidligere VB’er Anders Egholm. Med til historien hører, at VB sluttede kampen med et særdeles ungt hold.

Gæsterne lagde stærkt ud og kunne allerede efter en håndfuld minutter bringe sig foran. Adam Jakobsen opsnappede en håbløs aflevering i SønderjyskE-forsvaret og spillede Lucas From helt fri. Den unge angriber svigtede ikke og passerede køligt Lukas Fernandes i SE-målet.

Vejlenserne var i det hele taget flyvende i kampens start, og Nicolaj Madsen flugtede over på et fint indlæg fra Felix Örn Fridriksson efter et glimrende VB-opspil. På et fint Arbnor Mucolli-indlæg kort efter stod tre VB’ere klar til at heade i mål, men ingen fik ram på det drilske læder.

De rødblusede holdt dog også åbent hus i den anden ende, hvor forsvaret var alt andet end dirkefrit, og Hagelskjær måtte diske op med et par fine fodparader mod fri sønderjyder, ligesom VB måtte redde på stregen efter hjørne.  I stedet for en Sønderjyske-udligning blev det efter 23 minutter 0-2. Adam Jakobsen gled opportunistisk ind i feltet og blev væltet. Dommer Allan Staal pegede på pletten, og Nicolaj Madsen omsatte sikkert straffesparket.

Kort efter måtte Arbnor Mucolli småskadet lade sig udskifte. Efter en halv time fejlede Lucas From og Zhenao i fællesskab midt på egen halvdel, og Christian ”Greko” kunne spille William Tchuameni op til scoring. Der stod nu SønderjyskE på det meste, men en ny stor redning af Hagelskjær bragte VB til halvleg med en smal føring. I pausen blev Nicolaj Madsen udskiftet, og da senere Hallberg og Adam Jakobsen også blev trukket ud af kampen, var det efterhånden småt med rutine og fysik hos gæsterne. Efter 64 minutter fik sønderjyderne da også udlignet ved Jeppe Jordoson.

Hjemmeholdet var efterfølgende tæt på føringsmålet, men Thomas Hagelskjær rev endnu et par mirakelredninger ud af ærmet. Efter en flot indsats kunne den tidligere AGF-keeper i slutminutterne med god samvittighed lade sig udskifte med Dino Hodzic. Værterne, som jo også skiftede en del ud, havde i slutfasen ikke så meget mere at komme med, og med et minut igen kunne VB faktisk lidt heldigt være løbet med sejren. Efter et flot angreb var det kun en refleks fra Lukas Fernandes, der forhindrede prøvespilleren Kristofer Piht i at score fra tæt hold, men målmanden fik bolden vippet over tværribben.

Superligaholdets assistenttrænere Morten Bisgaard og Giovanni Mazzella har ansvaret for reserveholdet. Bisgaard havde disse betragtninger efter det uafgjorte resultat:

– Selv om vi giver for mange chancer væk, synes jeg generelt, vi gør det godt. Vi skaber jo også selv pænt med muligheder, og spillerne arbejder hårdt. Vi forsøgte at spille som Superligaholdet med højt pres, men naturligvis er ikke alt afstemt hos spillere, der ikke før har spillet sammen. Det er godt, vi atter er med i Reserveholdsturneringen. Spillerne får mulighed for at vise sig frem mod en stærk modstander, siger Morten Bisgaard.

– Ikke mindst for Thomas Hagelskjær var det vigtigt at komme i kamp. Vi så i dag, at han heldigvis ikke har sat noget til ved at sidde så meget på bænken – han holder os jo inde i kampen. Lucas From, som jo heller ikke får spillet så meget, er skarp til træning og får også vist i dag, at han kan volde alle forsvar problemer. Hans mål til 1-0 er en kynisk afslutning. Han har så stadig en del at lære mht. defensive opgaver, siger Morten Bisgaard.

Næste opgave for reserverne er kommende mandag kl. 13.00 i Lyngby.

Sådan så SønderjyskE kampen.

Reserveholdsturneringen, Haderslev Atletikstadion
Mandag den 20. august 2018 kl. 13.00
SønderjyskE – Vejle Boldklub 2-2 (1-2)
6. 0-1 Lucas From