Reservemålmand Thomas Hagelskjær kom ind fra bænken til turneringsdebut for Vejle Boldklub, da Pavol Bajza blev udvist i tirsdagens nervepirrende topkamp på Blue Water Arena i Esbjerg. Den 22-årige målmand var med flere gode indgreb med til at sikre vejlensernes vigtige sejr på 1-0.

– Det var en speciel følelse at se Pavol Bajza modtage en udvisning. Jeg har ventet på denne chance længe og er selvfølgelig glad for at komme i kamp, men det vigtigste er altid holdet, og det er svært at forsvare i undertal på udebane mod en direkte konkurrent. Det gik så stærkt, at jeg slet ikke nåede at blive nervøs. Jeg blev kastet direkte ind i kampen og skulle præstere fra første fløjt, og det var nok også det bedste, siger Thomas Hagelskjær.

Den 22-årige århusianer mener selv, at han har siddet på bænken som ikke benyttet reservemålmand på den gode side af 60 gange for AGF og Vejle. Det er blevet til et hav af ungdomsligakampe, ungdomslandskampe, reserveholdskampe, pokalkampe og træningskampe, men tirsdagens minutter var de første i en turneringskamp i Danmarksturneringen.

– Som reservemålmand, sidder jeg og tæller indskiftningerne. Når den tredje er faldet, så smider jeg skinnerne. Så bliver det ikke i dag. Men der var to udskiftninger tilbage, da Pavol Bajza blev smidt ud, så jeg skulle i kamp. Jeg kom til Vejle sidste sommer for at spille, så jeg er super glad for at være kommet i tællende kamp. Det er længe siden, at jeg har spillet om points og at komme ind på et hold, der arbejder så hårdt for at vinde, er super fedt. Der var virkelig tænding på i kampen. Jeg har to redninger. Én, jeg vipper over mål og én, jeg sender ud til siden. De går nok ikke verden rundt på YouTube, men vi holdt sejren hjem, og det var det vigtigste. Jeg kom ind og bidrog med det, som jeg skulle, siger en glad Thomas Hagelskjær.

– Jeg har været opmærksom på, at Pavol Bajza længe har været tæt på den første karantænedag. Men mentalt har jeg forberedt mig på, at jeg ville få de første spilminutter fra bænken. Nu har jeg fire dage til at forberede mig på den næste kamp, og det er anderledes, end hvad jeg har været vant til. Men jeg har virkelig glædet mig til at skulle i kamp, og nu er jeg klar til at give alt, hvad jeg har for mine holdkammerater, siger Thomas Hagelskjær.

Opgøret var Hagelskjærs tredje tællende kamp for VB, da han i august spillede de to pokalkampe mod Allesø GF og Jammerbugt FC.

Målmandsudvisningen til VB var den tredje i dette årtusinde. Boye Habekost blev udvist i hjemmekampen mod Køge Boldklub (2-1) i april 2001, hvor unge Stig Olsen blev kastet i ilden til debut for VB. Kasper Jensen blev udvist i udekampen mod AB (1-3) i maj 2013, hvor Kristian Fæste kom ind fra bænken.