Vejle Boldklubs midtbanespiller Thomas Gundelund (f. 2001) og det danske U17-landshold tabte den sidste kamp ved EM-slutrunden i England fredag eftermiddag. De belgiske puljevindere besejrede danskerne med 1-0 i Chesterfield.

Thomas Gundelund var tilbage i den danske startopstilling til mødet med Belgien i den sidste puljekamp. Danmark havde udspillet deres rolle ved EM-slutrunden efter to nederlag, mens Belgien spillede for en førsteplads i puljen. 16-årige Thomas Gundelund var denne gang valgt på venstreback, mens han i åbningskampen spillede i højre side.

Allerede efter fire minutters spil led de danske vinderchancer et alvorligt knæk, da Thomas Christiansen fik direkte rødt kort. Belgien udnyttede overtallet til en scoring efter en halvtime. Efter pausen havde Michael ”Mex” Pedersen og Morten Bisgaards tropper enkelte muligheder for en scoring, men den udeblev og danskerne rejser pointsløse hjem fra EM-slutrunden i England. Gundelund spillede alle 80 minutter.

Thomas Gundelund er efter kampen registreret for 17 kampe på de danske ungdomslandshold. Han rykker efter sommerferien op som U18-landsholdsspiller. I nyere tid er han den tredje VB-spiller der repræsenterer et dansk ungdomslandshold ved en EM-slutrunde. I 2011 var det Patrick Jensen og Derrick Nissen – begge årgang 1994 – der var med Danmark til EM.

Tekst: Lars Christensen.