Mads Greve kunne godt finde positive ting at tage med videre fra testkampen mod Holstein Kiel i udkanten af den nordtyske by fredag eftermiddag. ”Storkene” scorede før og efter pausen og slog vejlenserne med 2-0, men særligt vejlensernes organisation og offensive indsats efter pausen, hæfter Mads Greve sig ved i sin evaluering.

– Vi kom for at levere en god præstation og for at vaske indtrykket fra sidste weekends kamp mod FC Midtjylland væk. Både præstation og indtrykket her bagefter er fint, så det var en god tur for os, selvom resultattavlen siger et nederlag, indleder Mads Greve, der bar anførerbindet i de første 45 minutter af fredagens test i CITTI FUSSBALL PARK mod Holstein Kiel fra 2. Bundesliga.

– Fokus var på, at vi skulle være kompakte og fungere som hold. Finde tilbage til de takter, som vi viste før mødet med FC Midtjylland. Vores presspil fungerede godt og vi var mere velovervejede med og uden bolden. Vi skabte også fine muligheder offensivt og der er flere positive ting at tage med videre, selvom vi ikke fik noget med hjem fra Kiel. Det er ærgerligt, at vi ikke får scoret og pyntet på resultatet, for præstationen var til mere end resultatet antyder, siger Mads Greve.

Særligt før pausen dominerede Holstein Kiel spillemæssigt træningskampen, men tyskerne skabte ikke mange målchancer.

– De trykker os godt og vi er ikke ret meget på bolden. Mens de tvinger os til at spille til siden. Vi havde problemer med deres meget aggressive pres. De lukkede os ned, men omvendte synes jeg også, at vores organisation var god. De skabte meget få chancer. Ved 1-0-målet, er det et hjørnespark, som vi får clearet. Men vi får ikke skubbet kæderne godt nok frem og så tipper de en bold til bagerste stolpe, som let kan heades i mål. I sådan en situation skal vi være bedre til at komme ud af blokken, siger Mads Greve.

Efter pausen ændrede kampbilledet sig. Begge mandskaber skiftede flittigt ud og både VB og Holstein Kiel bragte spillere der normalt huserer i startopstillingen.

– Det er især på bolden, at vi bliver markant bedre i de sidste 45 minutter. Der var mere plads at spille på og deres pres var ikke så aggressivt. Vi spillede flere bolde i mellemrummet og det gav gode omstillinger og mere etableret angrebsspil. Vi kunne godt have fået et resultat med hjem. De vadede på ingen måde i chancer og har – så vidt jeg husker – kun én chance efter pausen, som de scorer på. Vi havde muligheder. Én stor før pausen og flere tilløb i 2. halvleg, et brændt straffespark og et forsøg på stolpen. Chancemæssigt var det en lige kamp, men vi taber 0-2. Det vigtigste er, at det ikke længere er FCM-kampen, der står skarpest i erindringen. Denne præstation var god og vi fandt noget af den rytme, som vi havde for et par kampe siden. Der skal bygges mere på, men vi er tilbage ved et godt udgangspunkt, hvis vi kan spille sådan mod et godt tysk hold, siger Mads Greve.

– Vi har spillet masser af træningskampe mod danske hold i sommer- og vinteropstarterne. Der er mere intensitet i kampene, når vi kører herned og møder et tysk hold. Vi spiller på deres bane i deres omgivelser og der er mange tilskuere. Kampene mod hold, som man ikke kender fra dagligdagen er gode, og det var samlet set en fin oplevelse og et godt afsæt til en vigtig kamp mod AaB om en uge, siger Mads Greve.

Greve afleverede anførerbindet til Jacob Schoop i det 46. minut, hvor midtbanespilleren kom på banen. Mads Greve forlod banen i det 71. minut, hvor han byttede plads med Lundrim Hetemi og VB gik over til at spille med fire i bagkæden.

Tekst: Lars Christensen.