Skønt undertallig i 35 minutter vandt VB fortjent den sidste test inden sæsonpremieren på fredag mod Thisted FC. På kunstgræsbanen på Fredericia fF’s anlæg blev FC Fredericia besejret 1-0 på et straffesparksmål ad D’Avila Ba Loua.

En lun vintersol lagde sig blidt over Madsby Enge, og bragte kviksølvsøjlen op på et anstændigt antal grader til glæde for de forholdsvis mange – hovedsagelig vejlensere – som havde taget sig fri fredag middag til at overvære de to lokalrivalers sidste test, inden det bliver alvor næste weekend.

VB stillede med Pavol Bajza på mål, Memija, Mads Lauritsen, Greve og Davidsen i bagkæden, Ramadani, Nicolaj Madsen og Branca på midten og Sousa, Utaka og Arshakyan i front. Rasmus Lauritsen var ude af personlige årsager, mens småskader holdt Louati og Arbnor Mucolli væk.

Venskabskampe og et rivalopgør mellem VB og Fredericia er to inkommensurable størrelser. Uanset om der står point på spil eller ej, bliver der givet og taget af et godt hjerte, og dommeren havde da også hænderne fulde i en fysisk præget kamp. VB’s Sousa, Arshakyan og Branca så gult før pausen, FCF’s Chr. Sørensen før og Hajdarevic og Dennis Høegh efter pausen ligeledes gult. Og da Allan Sousa en halv snes minutter ind i 2. halvleg for anden gang fik en advarsel, var det farvel til brasilianeren. Da det var aftalt, at kampen blev spillet efter normale regler, blev VB’s offensivspiller således ikke erstattet, og gæsterne måtte fuldføre med 10 mand.

Publikum kunne se en jævnbyrdig, men chancefattig 1. halvleg, hvor VB dog gradvist tiltvang sig kontrollen. Fredericia havde kampens første forsøg, da Bajza måtte ned efter en afslutning fra en fri Niels Letort efter vejlensisk uopmærksomhed ved et hurtigt taget FCF-frispark. Mere blev det dog heller ikke til for værternes vedkommende før pausen. VB-bagkæden under sædvanlig kyndig ledelse af Mads Greve tog sig kærligt af yderligere angrebsbestræbelser fra værternes side. Med stor koldblodighed spillede VB-forsvaret sig ud af enhver vanskelighed.

Omvendt var det også småt med muligheder til de på dagen neongrønne vejlensere. Der blev spillet lidt for langsomt til for alvor at flytte rundt med modstandernes defensiv, og VB’erne løb ofte offside mod det højtstående FCF-forsvar. Som halvlegen skred frem, kom der dog mere snit over spillet, og Ramadani kunne afslutte et flot angreb med Sousa og Arshakya som ophavsmænd ved at sparke et godt stykke over mål.

Bedste VB-forsøg havde en udmærket spillende Peter Utaka, da han i halvlegens slutminut snoede sig flot fri og fik afsluttet, men Dino Hodzic – VB’s udlejede keeper – klarede med en fin fodparade. Sormani skiftede fem mand i pausen. Ud gik Bajza, Davidsen, Nicolaj Madsen, Branca og Arshakyan, og de blev erstattet af Hagelskjær, Ritter, D’Avila, Elgaard og Schoop. Efter godt en time kom Jonas Andersen ind for Utaka.

VB overtog nu helt styringen, og Memija flugtede straks forbi Dino Hodzics mål. At en meget synlig Allan Sousa hurtigt ind i 2. halvleg så rødt, betød umiddelbart ikke noget for VB-dominansen, som var trykkende. En enkelt FCF-omstilling blev det til, da Esben Petersen blev spillet fri, men han fik aldrig kontrol over bolden.

I det 72. minut kom så kampens afgørelse. D’Avila blev puffet omkuld i feltet da han søgte dybt på en stikning, og ivorianeren omsatte selv sikkert straffesparket til 0-1. I det sidste kvarter pressede fredericianerne dog voldsomt for udligning. Hagelskjær halvklarede et frispark fra Mads Eriksen, og heller ikke på riposten lykkedes det Dennis Høegh at passere VB’s stærke andenmålmand.

I slutminutterne måtte Hagelskjær igen ned og parere et skud fra Oliver Fredsted, men det blev fortjent ved en smal VB-sejr.

Se målet og højdepunkter fra kampen her.

Kampfakta:
FC Fredericia – Vejle Boldklub 0-1 (0-0)
73. 0-1 D’Avila Ba Loua (straffespark)

Kort:
19. Allan Sousa (gult kort)
23. David Arshakyan (gult kort)
28. Simone Branca (gult kort)
55. Allan Sousa (gult kort)
55. Allan Sousa (rødt kort)

Indskiftninger:

Agon Mucolli
Yu Wei