Det bliver et glædeligt gensyn med Allesø GF, når VB i august træder ind i 1. runde af Sydbank Pokalen. VB mødte også fynboerne i 1. runde af den danske Landspokalturnering i sæsonen 2017-18, hvor VB trak det længste strå med en sejr på 3-0.

Der var lodtrækning hos DBU til 1. runde i Sydbank Pokalen tidligere på dagen. Det udartede sig således, at VB trak Allesø GF fra Fynsserien. Den lille klub lidt nord for Odense spiller til dagligt i Fynsserien, hvor holdet i den forgangne sæson blev nummer tre efter OKS og Bogense G & IF. En placering der kunne være blevet endnu bedre, hvis vi ikke holdet havde tabt sæsonens to sidste kampe. Allesø var Serie 1 hold da VB senest mødte fynboerne, og de klarede altså den første sæson i Fynsserien langt over forventing.

På det Allesø-hold der for knap fjorten dage siden afsluttede sæson mod Nr. Aaby, var der seks gengangere fra det hold, der tabte 0-3 til VB. Allesø GF har i de indledende runder i DBU Fyns pokalturnering besejret Glamsbjerg IF (3-2), Aarslev BK (4-0) og Rudkøbing BK (2-1).

Det er første gang VB møder et hold fra Fynsserien i Landspokalturneringen siden 23. august 2006, hvor det blev 2-0 på udebane over OKS. Tilbage i 2004 mødte VB også Fynsserieholdet OKS i pokalturneringen og nu venter der altså VB endnu et dobbeltmøde med et hold fra Fyn.

Kampen mod Allesø GF skal spilles i perioden mellem den 6.- og 8. august. Det er mellem hjemmekampen mod Nykøbing FC den 4. august og udekampen mod Vendsyssel FF den 10. august. Vi vender tilbage, når opgøret er endeligt placeret. Se VB’s kampkalender for sæsonen 2019-20 her.

Da VB den 9. august 2017 ekspederede Allesø GF ud af DBU Pokalens 1. runde, var det med cifrene 3-0. Dengang var der debut til hele seks spillere i den rød-hvide trøje. Læs mere om det opgør her.