Træner Constantin Gâlcă var en tilfreds mand efter kampen – ikke mindst med 1. halvleg.

 – Vi spiller rigtig godt før pausen. Er måske lidt heldig ved at et par af målene, men sådan er fodbold. Spillerne trækker sig nok lidt tilbage efter pausen – dog også som et resultat af, at Roskilde skiftede system i 2. halvleg. Det var dog ikke meningen, at vi skulle opgive den kontrol af kampen, vi havde før pausen.

Gâlcă var tilfreds med det skifte, han havde lavet på et hold, der ellers har været ret uændret i de sidste kampe.

– Arbnor Mucolli har anbefalet sig, og han kommer ind med fine offensive aktioner. Han scorer og fremtvinger et straffe – jo, han spillede godt, siger Gâlcă.

VB-træneren forklarede sin udskiftning af en ellers stærk Ramadani med risikoen for, at et gult kort ville sende albaneren i karantæne til topkampen mod Viborg. Han overvejede også at skifte Greve, der ligeledes var i karantænefare, men lod være.

Gâlcă var også glad for Finnbogasons scoring til sidst.
– Kjartan vil gerne score i hver kamp – det er godt for hans selvtillid!

Jungsgaard: Vejle er et superprofessionelt hold

FC Roskilde-træner Martin Jungsgaard forsøgte at se humoristisk på sit holds vanskelige situation, da han af Hjemmesiden blev spurgt om sit indtryk af kampen:

– Jeg tror, jeg vil sige som Ninn-Hansen i Tamilsagen: – Det erindrer jeg ikke rigtigt…

– Men jeg må jo som træner tage min andel af ansvaret. Vi er udfordrede på skader, og måske valgte jeg også at lade nogle spillere starte, som ikke skulle starte. Vi er jo tydeligvis ikke klar fra start. Vi var egentlig godt forberedt, men løfter ikke det, vi skal. Med 0-3 ved pausen er løbet kørt, og så hjælper det jo ikke, vi gør en bedre figur efter pausen. Måske hvis Younes havde scoret på en af sine chancer, kunne vi have rystet Vejle, men det havde jo heller ikke været et retvisende billede af kampen, hvis vi var kommet tilbage. Vejle er et superprofessionelt hold, og vi er jo reelt chanceløse. De har i Gâlcă fået en træner, som tydeligvis ved, hvad det her drejer sig om, og som havde forberedt sit hold godt. Vejle tager ikke let på noget og viser den samme professionalisme som under den tidligere træner, Adolfo Sormani.

Jungsgaard lagde ikke skjul på, at han så mørkt på sit holds muligheder for at klare frisag.

– Det skal man vist ikke have fået 13 i matematik for at konstatere…

Tekst: Ole Kristensen.