Cheftræner Constantin Gâlcă var godt tilfreds med sine spilleres indsats efter kampen.

– Vi starter en smule febrilsk, men ret hurtigt får vi kontrol over kampen, og vi har jo adskillige chancer for at score og kan lukke kampen langt før. HB Køge er dog et godt hold, som er velorganiseret og vanskelige at spille imod. Den bløde bane gjorde det heller ikke let for os at få spillet til at flyde. Mine spillere arbejder hårdt og fortjener ros.

Rumæneren fortalte, at han i pausen havde indskærpet spillerne at spille med større tålmodighed, at spille bredere og ikke satse så meget med lange bold op i midten.

– Men det havde været rart, hvis vi havde lukket kampen lidt før, smilede VB-coachen.

– HB Køge er jo snublende tæt på at udligne til allersidst!

VB slap fra opgøret med kun én advarsel. Der var fire strafpoints til Sergiy Gryn for infight med Magnus Häuser i 92. minut. Ukraineren er minimum to advarsler fra sæsonens første karantænedag. Se Vejle Boldklubs karantænepoints her.

Auri: Vejle vinder fortjent

HB Køges træner, litauiske Auri Skarbalius, der tidligere bl.a. har spillet for og trænet Brøndby, var afklaret omkring nederlaget efter kampen.

– Vejle vinder fortjent. De skaber meget mere og er mere fortrolige med det bløde underlag. Vi laver for mange fejl og kommer i længere og længere perioder under pres. Og så er vi alligevel tæt på at få et point til allersidst, men Vejle-målmanden redder jo flot, siger Auri Skarbalius.

Skarbalius ville ikke forholde sig så meget til situationen i Ligaen, hvor HB Køge sammen med en lang række andre klubber befinder sig i nedrykningsfare.

– Det er som det er. Vi må bare forsøge at vinde vores kampe. Og næste gang er det Vendsyssel …

Tekst: Ole Kristensen.