Cheftræner Constantin Gâlcă er ikke manden med de store armbevægelser, men viste blot en stille glæde efter den meriterende sejr over Fodsportsforeningen.

– Vi står kompakt i dag, og kollektivet fungerer – nøjagtig det som vi har trænet i. Vi møder et godt hold i dag, men højner selv vores niveau betragteligt og vinder fortjent. Og selvtillid er ikke noget, man snakker sig til – det er noget, man skaber gennem sejre som dem over Skive og Viborg, siger Constantin Gâlcă.

Rumæneren var ikke utilfreds med, at de to første scoringer faldt efter hjørne.

– Holdene forsvarer sig godt nu om dage, og derfor er dødboldsituationerne i moderne fodbold så vigtige. Og med det første mål får vi tilført ekstra energi.

Der var selvfølgelig roser til unge Adam Jakobsen, der afløste Finnbogason på forbilledlig vis:

– Jo, efter et par gode indhop i de foregående kampe spiller Adam en rigtig fin kamp i dag!

Gâlcă kunne på den ene side godt ærgre sig lidt over den forestående landskampspause, her hvor VB synes at have fundet melodien, men samtidig…:

– Vi holder jo ikke bare fri. Der er masser af ting, vi gerne vil have trænet, og der er nye spillere, der skal have fundet ud af den måde, vi spiller på. Så vi skal nok udnytte tiden…! Allerede i morgen har vi en reserveholdskamp mod Viborg, hvor vi skal se en masse spillere i aktion, siger rumæneren.

Sivebæk: Vi mister helt grebet om kampen

Viborgs Christian Sivebæk, vil trods efterhånden mange sæsoner i Domkirkebyen i VB’fansenes øjne altid være en vejledreng. Han havde på forhånd udpeget dagens opgør som den hidtil vanskeligste opgave for VFF, og han fik jo altså ret…

– Vi kommer fint fra start, men lukker jo så Vejle ind i kampen ved fuldstændig at misse vores markeringer ved dødbolden til 1-0. Så bliver man straffet af så godt et hold. Vi mister derefter grebet om kampen og modet til at spille med bolden, når vi har den og smider den alt for nemt væk. Vejle får selvtillid og spiller derefter rigtig godt. Og så scorer de minsandten på en ny dødbold i starten af 2. halvleg! Vejle er et rigtig godt hold, om end man føler, de godt kan rammes. Det lykkes vi desværre ikke med i dag, siger Christian Sivebæk.

– Jeg havde ikke troet, vi sådan kunne falde sammen. I sæsonens første kampe har vi netop haft en god base. Det betyder os en del for os, at vi må undvære Lars Kramer, som har været outstanding for os, men det skal nu ikke være nogen undskyldning for sådan en omgang, vi leverer i dag. På det personlige plan var jeg okay tilfreds med min indsats, men med 1-4 kan det jo ikke bruges til noget.

Vi har dog stadig et pointgennemsnit på to og må tilbage på hesten igen. Så kan det sagtens blive os, der snupper oprykningspladsen, siger Christian Sivebæk.

Hør et interview med Jacob Neestrup, Viborgs cheftræner, her.

Viborg har også fået deres opgør i den kommende spillerunde udsat på grund af landsholdsudtagelser og VFF skal derfor først i kamp i NordicBet LIGA igen den 14. september mod Fremad Amager.

Tekst: Ole Kristensen.