Constantin Gâlcă glædede sig over den sene sejr mod Hvidovre IF. Cheftræneren satsede offensivt i sine indskiftninger og det kapitaliserede Kjartan Finnbogason af i sen overtid med den afgørende scoring. – Chancerne blev skabt og til sidst blev vi belønnet for hele tiden at satse offensivt, siger cheftræneren.

– Jeg er virkelig glad på hele holdet og stabens vegne. Det er en god sejr at få. Banen var svær, forholdene anderledes, men vi holdt fokus på kampen og det betalte sig til sidst, indledte Constantin Gâlcă, da hjemmesiden mødte ham på Hvidovre Stadion.

– I begyndelsen af kampen spiller vi uden risiko. Vi skal lige lære banen at kende og forholdene. Man skal ikke undervurdere Hvidovre. De er et fint hold med masser af fysik og de har spillere med spidskompetencer. Vi havde respekt for dem, men vi vidste også, at vi er stærke, når kampene skal afgøres og der hvor de afgøres. Vi kommer længere frem efter pausen, samler flere anden bolde op og trykker dem længere tilbage. Spillerne blev ved med at finde energi til at angribe, selvom alt ikke lykkedes. Det hæfter jeg mig også ved. Det viser mental styrke og karakter at vinde 1-0 i overtiden, siger rumæneren, der skiftede Leonel Montano, Adam Jakobsen og Sergiy Gryn ind fra bænken i det sidste kvarter.

– Vi satsede offensivt. Når der gik en offensivspiller ud, kom der en spiller til de offensive positioner ind. Intet er givet i fodbold, men vi gik efter at vinde hele vejen igennem. Chancerne blev skabt og til sidst blev vi belønnet for hele tiden at satse offensivt. Kjartan er en fighter, og så giver han aldrig op, siger Gâlcă.

– Leonel Montano kom ind fra bænken til sin debut. Vi har set i træning og kamp, hvordan han finder gode positioner i feltet og er med i chancer. Han blev afgørende igen, da han sendte bolden godt videre. Han skal fortsat udvikle sig og bygge på. Vi er glade for sejren, men alt er fortsat muligt i rækken og holdet skal fortsætte med at fokusere på den kommende kamp, siger rumæneren.

Kampen mod Hvidovre markerede et årsdagen for Constantin Gâlcăs og den rumænske trænerstabs tiltræden i Nørreskoven.

Der var advarsler til Kjartan Finnbogason og Mads Greve, men ingen af dem er karantænegivende. Begge spillere står noteret for 18 strafpoints – og ryger således i karantæne ved næste advarsel. Se VB’s karantænepoints her.

Tekst: Lars Christensen.