Stemningen var høj i den sportshal, VB’erne havde fået stillet til rådighed til at afføre sig det våde tøj inden hjemturen til Vejle. Træner Constantin Gâlcă var da også en synligt tilfreds mand efter lokalopgøret.

– Det er i en sådan topkamp mod et kvalitetshold, det er tid at finde det gode spil frem, og jeg er også meget tilfreds med spillet i 1. halvleg. Vi spiller rigtig godt, men jeg er lidt skuffet over, at vi lukker Fredericia ind i kampen efter reduceringsmålet. Vi kunne have lukket til 3-0, men gør det lidt for let for modstanderne at komme ind i kampen. Men jeg er glad for spillernes indstilling – vi kæmper for hver eneste bold.

Om sin hurtige indskiftning af Montiel sagde Gâlcă:

– Montiel har endnu ikke fysik til 90 minutter, men jeg bragte ham ret hurtigt. Gundelund arbejdede hårdt, men vi havde brug for noget mere offensiv power. Og det fik vi jo så … Første gang Montiel trækker ind i banen, er der mål!

Rumæneren mente, sejren var et godt afsæt før turneringens sidste tredjedel.

– Men der venter os stadig 11 finaler. Fokus skal hele tiden være på næste kamp, uanset hvem vi møder. Men vi har en stærk trup, der arbejder virkelig hårdt – jeg er glad for mine spilleres indsats.

Jonas Dal: Vejle ejer 1. halvleg – vi ejer 2.

– Der er langt op nu. Det er nok det tætteste, jeg kommer på at sige, vi ikke har en chance nu, konstaterede en skuffet, men nøgtern Fredericia-træner Jonas Dal efter kampen.

– Vi lægger en plan i pausen om at trykke VB meget mere i 2. halvleg og ikke tillade deres midterforsvarere at bringe bolden så langt frem. Det lykkes vi egentlig fint med, selv om Vejle lynhurtigt får et straffe og dermed scoret til 0-2. Og efter vores reduceringsmål giver det så ekstra meget benzin på vores bål, og så ændrer kampen karakter. Vi har da også de chancer, der skal til for at få 2-2, men ind ville bolden altså ikke.

– Vi står egentlig fint nok i vores defensiv før pausen, men er for passive og smider bolden for hurtigt væk, når vi får den. Det får vi ændret efter pausen, så mens Vejle ejer 1. halvleg, så ejer vi 2. Og så kan kampen jo lige så godt ende uafgjort.

Jonas Dal mener stadig, hans hold har noget at byde ind med og vil gå på med krum hals i turneringens sidste tredjedel.

 – Om det så rækker til at indhente Vejle … tjah … slutter FCF-coachen.

Tekst: Ole Kristensen.