VB’s rumænske cheftræner Constantin Gâlcă tillagde ikke dagens storsejr over Ringkøbing den store betydning. En god gang træning, beskrev rumæneren de to gange 45 minutters test mod 2. divisionsholdet som, inden han fik varmen efter en råkold eftermiddag på VIES.

– Nu har vi mødt tre hold fra 2. division i min tid som træner for Vejle Boldklub. Brabrand og FC Sydvest var bedre end Ringkøbing og gjorde det svært for os. I eftermiddag blev det kun til en god gang træning for os. Vi kan ikke udlede det store – hverken positivt eller negativt – af kampen. Vi er i gang og har været i kampsituation, men det er i mine øjne bare træning. En bedre modstander ville kunne have presset os hårdere. Spillerne gør deres arbejde og falder ikke i kadence og det er fint. Vi spiller det meste af kampen med en god intensitet, og så kommer vi også til de mange chancer som gør cifrene store, siger Constantin Gâlcă.

Kampen markerede afslutningen på den første uges opstartstræning. Spillerne holder nu fri i morgen søndag inden de er tilbage på træningsbanen fra mandag formiddag.

– Opstarten er hård træning. Vi er meget på banen og arbejder ligesom vi er i styrketræningslokalet. Selvom spillernes presses hårdt på banen, så har vi altid bolden med. Det er min måde at arbejde på, men hårdt arbejde slipper spillerne ikke for i årets første måneder. Vi doserer træningen løbende og allerede i den næste træningskamp mod Kolding IF, vil spillerne få 60 minutters spilletid inden vi begynder af skifte ud. Vi så et par nye spillere mod Ringkøbing i Leonel Montano, Villads Rasmussen og Wahid Faghir. Allerede i efteråret så vi de to sidstnævnte i et par kampe, og nu fulgte de op med gode indtryk. Alle er kommet godt tilbage efter ferien, og vi ser frem til at bygge mere på dem alle sammen i de kommende uger, siger Constantin Gâlcă.

Den næste træningsmodstander for VB er Kolding IF. Det opgør spilles allerede på lørdag den 25. januar kl. 13.00. Bemærk at den kamp spilles i VB Parken.

Ringkøbing IF’s cheftræner, den tidligere VB’er Nicolai Wael, var fraværende til kampen, da han var i England til kampen mellem Liverpool FC og Manchester United.

Tekst: Lars Christensen.