Vejle Boldklubs trænere og spillere tager hul på forberedelserne til sæsonen 2019-20 i NordicBet LIGA torsdag. I sommeropstarten vil træningen indtil videre foregå i VB Parken og på den første træningsdag vil der være dobbelt træningspas, men på Vejle Stadion.

Godt og vel fire ugers sommerpause fra dagligdagen i Nørreskoven får sin ende, når Vejle Boldklubs trænerstab med cheftræner Constantin Gâlcă i spidsen fløjter op til sæsonens første træning i morgen torsdag. Ved træningsstarten mangler et par spillere i forhold til den trup der sluttede forårssæsonen. Det er Branko Ilic og Vladlen Yurchenko der har forladt Vejle Boldklub, mens Allan Sousa, Imed Louati og Vladis Emmersón af de udenlandske spillere ikke møder ind torsdag.

– Vi har tre spillere, der af transfermæssige overvejelser ikke møder ind til træningsstarten. Det er alle spillere, der er bevægelse omkring. Det kan tage tid, men det afgørende for os er, at vi følger vores plan for truppen og ønske om at kapitalisere på de spillere, der har kontrakt, som af den ene eller anden årsag skal videre, fortæller teknisk chef Jacob Krüger om trioen, der ikke møder op i Nørreskoven i morgen.

Viljormur Davidsen og Ylber Ramadani er heller ikke til stede, men det skyldes at færingen og albaneren spillede landskampe til langt ind i juni og derfor har fået forlænget ferien. De to spillere er tilbage i Vejle den 25. juni, mens Wang Zhenao er tilbage fra på mandag.

Der er også flere gensyn ved første træning. Det er Christian Kudsk og Lucas From der er tilbage i VB. Kudsk var i hele den forgangne sæson udlejet til Thisted FC, mens Lucas From tilbragte foråret i Middelfart på leje. De to offensivspillere viser sig frem for trænerstaben i forbindelse med opstarten.

Vejle Boldklub har besøg af en brasiliansk prøvespiller ved første træningsdag. Forsvarsspilleren Nicolas Gianini Dantas (f. 1998) skal vise sig frem på ubestemt tid i opstarten.

– Det er en forsvarsspiller som skal træne med i opstarten. Vi har ikke nogen tidsramme på prøvetræningen, men vi evaluere løbende og han kan komme i spil til træningskampene, siger Jacob Krüger.

To spillere træder officielt også op i A-truppen ved træningsstart. Det er Thais Damgaard Nielsen og Lundrim Hetemi som er nyoprykkede fra U19-Ligaholdet. Offensivspilleren og midtbanespilleren er ikke de eneste nye ansigter fra ungdomsafdelingen. U17-Ligaspilleren Wahid Faghir (f. 2003) møder også ind til træningsstart og viser sig frem. Wahid er angriber og fylder 16 år senere på sommeren.

Ved træningsstarten torsdag samles spillerne til fælles morgenmad og briefing ved Constantin Gâlcă inden de slippes løs. Der forventes to træningspas på førstedagen. På Vejle Stadion. Spillernes forventes cirka på banen kl. 11.00 og igen fra kl. 14.30. Træningen er åben for pressen og andre interesserede.

Efter ni dage på træningsbanen venter Silkeborg IF i den første træningskamp lørdag den 29. juni kl. 12.00. Kampen spilles på Vejle Stadion. Se hele programmet for sommeropstartens kampe her.

OPDATERING 11.50: Der trænes kun én gang torsdag.