Forberedelserne til forårets afgørende kampe i Superligaen begynder fredag formiddag for Vejle Boldklubs Superligatrup, når cheftræner Adolfo Sormani og trænerteamet samler spillertruppen efter knap tre ugers pause.

Spillertruppen gik på juleferie umiddelbart efter kampen mod Randers FC den 15. december og nu tre uger efter, samles de igen. Siden Jakob Kehlets sidste fløjt i Randers, har Vejle Boldklub sagt farvel til tre spillere og en på udleje. Det er Dino Hodzic, Felix Örn Fridriksson og Nathan Oduwa der er fortid i Nørreskoven, mens Lucas From er udlejet til Middelfart i den kommende halvsæson. From vil dog fortsat træne med i VB i det omfang det kan passe ind.

Ved træningsstarten mangler de to kinesere Qingshen Zeng og Yu Wei også. Midtbanespilleren og forsvarsspillerens situation i Nørreskoven er uafklaret. Så længe der ikke er taget stilling til spillernes fremtid, vil de ikke træne med i VB.

Der er foreløbigt et enkelt nyt navn i cheftræner Adolfo Sormanis trup. Det er Fard Ibrahim, der er blevet forfremmet fra U19-Ligatruppen. Venstrebacken, der på mandag fylder 19 år, er fra Ghana og spiller sæsonen ud på en lejeaftale i Nørreskoven.

– Fard Ibrahim kom til sent i sommertransfervinduet og har vist sig frem på U19-Ligaholdet i efteråret.  Her har han leveret fine præstationer og allerede før vi gik på julepause trænede han meget med A-truppen. Det er en spiller med et godt drive med bolden og med gode udviklingsperspektiver. Han arbejder godt for sagen og vi glæder os til, at han skal vise sig frem i Superligatruppen, siger Jacob Krüger, der er teknisk chef i Vejle Boldklub.

Fard Ibrahim nåede med på bænken som ikke benyttet indskiftningsspiller i kampen mod Nykøbing FC (2-1) i Sydbank Pokalen i efteråret. Den unge ghanesers eneste minutter i A-trup sammenhæng er derfor fortsat indskiftningen mod Holstein Kiel i november.

Spillerne møder ind fredag morgen kl. 08.30 til fælles morgenmad og generelle informationer ved cheftræneren og den sportslige ledelse. Senere skal spillerne igennem en række fysiske test og derfor er det uvist, hvornår de kommer på træningsbanen. Men det kunne være omkring kl. 10.30. I de kommende ugers opstart i Vejle, vil den udendørstræning primært foregå på kunstgræsbanen i VB Parken.

Melker Hallberg er den eneste spiller, der har fået fri ved træningsstarten. Svenskeren er med ligalandsholdet i Qatar frem til den 13. januar.

Allerede på fredag den 11. januar skal spillerne første gang på banen. Det sker, når Vejle Boldklub deltager i KMD Cup i Ceres Arena i Aarhus. Mere om turneringen her, hvor der også kan købes billetter til afsnittet med VB-fans. Allerede søndag den 13. januar rejser spillertruppen på træningslejr i Lara, Antalya, Tyrkiet. Se hele opstartsprogrammet her.