Retfærdigheden skete fyldes, da VB’s keeper Andreas Foged snuppede et straffe dybt inde i overtiden og dermed sikrede VB en fuldt fortjent 1-0 sejr over de midtjyske Ulve. I en flot ungdomskamp mellem to af de allerbedste hold i ligaen var værterne set over hele kampen stærkest og havde de største chancer

I et tempofyldt opgør, hvor der blev presset aggressivt fra begge parter var FCM nok mest på bolden før pausen, men VB farligst på omstillinger. Således havde Wahid Faghir kampens første chance, da han i højresiden blev sendt af sted af Alexander Jensen, men angriberen sparkede snært forbi fra en spids vinkel.

FCM-anfører Oliver Sørensen drev Ulvenes spil godt fremad, men VB-forsvaret stod godt imod, og det blev for det meste ved nogle langskud, som enten gik over eller endte lige i labberne på Andreas Foged. Efter 17 minutter burde Valdemar Sadrifar have bragt hjemmeholdet foran efter et fint VB-angreb, men han blev fra tæt hold fodpareret af FCM-keeper Valdemar Thorsen. Med 33 minutter spillet havde Midtjylland sin største chance i 1. halvleg, da Doguhan Simsir løftede bolden i sidenettet spillet godt op af Oliver Sørensen.

I stedet kunne Team Manager og DJ, Casper Eilerskov, to minutter senere lade målmusikken tone i højtalerne for eneste gang i opgøret, da Alexander Jensen scorede til 1-0. VB’s bedste, Tobias Sommer, sendte en vidunderlig stikning i dybden til Mathias Voss, og højrebackens indlæg behandlede den blonde midtbanespiller efter fortjeneste til VB-føring. Gæsternes tabte konceptet lidt, og de rødblusede var totalt dominerende den første del af 2. halvleg, hvor ulvekoblet halsede en smule frustreret rundt mellem vejlenserne små kombinationer. Efter et veritabelt skydetelt måtte FCM redde Foday Mannehs forsøg umiddelbart foran stregen i det 65. minut.

Midtjyderne kom dog tilbage i kampen og forsøgte at lægge pres på værterne mod slutningen. En pludselig opstået chance til Raphael Nwadike kunne have givet udligning, men den mørke midtjyde sparkede lige forbi. Også indskiftede Adama Fofana havde imidlertid en scoring for fødderne i den anden ende, men også hans afslutning gik uden om stolpen.

VB syntes kontrolleret at køre sejren hjem, men tre minutter inde i overtiden rev Magnus Enggaard efter dommer Rasmus Nielsens vurdering en modstander omkuld i forbindelse med et hjørnespark, og FCM’s indskiftede Mads Hansen fik chancen for at udligne fra 11 m-pletten. Andreas Foged gik dog til den rigtige side og snuppede ekvilibristisk det flade spark. Med 1-0 til VB måtte Ulvene således tage imod deres første nederlag i sæsonen, mens det talentfulde VB-mandskab kravler op på andenpladsen efter OB – dog med en kamp mere end Brøndby og FCK.

Cheftræner Kielstrup: Ikke til at bære, hvis vi havde mistet point
– Det var to gode hold, der var på banen i dag i en kamp med fysik, fight og fint spil, konkluderede en yderst tilfreds VB-træner Steffen Kielstrup efter den flotte sejr over FC Midtjylland.

– Dejligt at se, vi kan være med over samtlige 90 minutter mod så stærkt et hold som FCM. Flot præstation af drengene, som står godt imod midtjydernes presspil. I 2. halvleg spiller vi den godt rundt, da vi får pladsen. Sommer ligger derinde og styrer spillet, og vores forreste er en evig trussel mod modstanderne. Vi vakler lidt mod slutningen, hvor kampen godt kan vippe, men med et par udskiftninger får vi bragt ny energi på banen.

Kielstrup kunne næsten ikke være i sig selv, da FCM fik straffe dybt inde i overtiden.
– Den var vist god nok har jeg hørt fra flere, men det havde næsten ikke været til at bære, hvis vi havde mistet point efter 93 så flotte minutter.

Kielstrup var glad for sine midtstoppere, Enggaard og Ullum, som stod godt imod FCM’s farlige angribere.
– Men ros til alle fra Foged til en flot kæmpende Faghir for en meget fin præstation!

Se stillingen i U19-Ligaen her.

Det er Vejle Boldklubs første sejr over FC Midtjylland i U19-Ligaen siden marts 2014, men samtidig også fjerde kamp i træk U19-Ligaholdet ikke taber til FCM.

U19-Ligaen 2019-20, VB Parken
Lørdag den 14. september 2019 kl. 12.30
Vejle Boldklub – FC Midtjylland 1-0 (1-0)
36. 1-0 Alexander Jensen