Vejle Boldklubs U19-mandskab leverede en fremragende præstation  lørdag middag i VB Parken, da mandskabet gav Midtjylland deres kun andet pointtab i sæsonen, da en lige og god fodboldkamp på et højt niveau endte 1-1 efter en vejlensisk føring undervejs.

Vejlenserne havde siden sidste Liga-kamp for tre uger siden flere ændringer i startopstillingen. Det gav de første Liga-minutter i denne sæson til Andreas Broe på højre back, Ibrahim Fard fik sin første startplads, mens U17 Ligaens topscorer Wahid Faghir fejrede sin nylige kontrakt med at debutere i U19 Ligaen som 1. års U17-spiller. Det er den absolutte yngste VB-debutant i U19 Ligaen så længe skribenterne på hjemmesiden husker.

Fra kampens start var det gæstende tophold i teten og Vejle Boldklub havde problemer med at spille sig ud af deres høje pres, mens værterne i den modsatte ende ligeledes havde svært ved at få etableret presset. Men efter et par taktiske ændringer blev kampbilledet ligeledes ændret og det blev en ligeværdig fodboldkamp mellem to dygtige mandskaber, der begge forsøgte at presse højt, men også forsøgte at spille fodbold.

Efter 31 minutter bragte vejlenserne sig foran, da en godt spillende og hele tiden udfordrende Foday Manneh gjorde det til 1-0, da han efter en nedfaldsbold fra et Thais Damgaard-hjørnespark sparkede bolden ind via stolpen. Det lignede en pauseføring til hjemmeholdet, men kort før pausen fik Midtjylland ikke helt ufortjent udlignet.
– I pausen snakkede vi om, at vi var godt tilfredse men ikke måtte blive selvtilfredse. Vi skulle fortsætte med at presse højt, men også turde være modige med bolden og spille vores spil. Det gjorde spillerne virkelig godt og leverede ligeledes en flot anden halvleg, beretter cheftræner Steffen Kielstrup, som samtidig kalder FC Midtjylland for et rigtig godt mandskab.

Anden halvleg blev en begivenhedsrig omgang, hvor der var chancer i begge ender. Blandt andet var den unge U19-dabutant Wahid Faghir tæt på at score på et hovedstød. I de sidste minutter kulminerede det hele med først et skud på overliggeren fra Valdemar Sadrifar flot assisteret af en godt spillende Andreas Broe, herefter appellerede Midtjylland for et straffespark inden VB-målmand Andreas Foged måtte hive en stor redning frem på et hovedstød i tillægstiden. Det gav et slutresultat på 1-1, hvilket var et retfærdigt resultat efter en kamp, hvor gæsterne måske havde flest chancer, men værterne var tæt derefter.
– Det var en meget opløftende præstation, som spillerne leverede. Det var en top modstander, og det kan ikke svare sig at rose enkelte spillere, da alle skal spille godt, hvis man skal have point mod Midtjylland, som godt kan genvinde DM-titlen igen, forklarer Steffen Kielstrup.

Der var som tidligere nævnt U19-Ligadebut til Andreas Broe (f. 2001) og Wahid Faghir (f. 2003).

Vejle Boldklub – FC Midtjylland 1-1 (1-1)
31. 1-0 Foday Manneh
43. 1-1 Casper Tengstedt

Kort:
31. Tobias Sommer (gult kort)

Indskiftninger:
64. Foday Manneh ud Valdemar Sadrifar ind
81. Wahid Faghir ud Kasper Døhr Thychosen ind

Andreas Foged

Andreas Broe
Kasper Poulsgaard (anfører)
Emil ”Agger” Nielsen