På en helt igennem ucharmerende efterårsdag på VB Parkens bane 3 med voldsom blæst og for 1. halvlegs vedkommende piskende regn trodsede VB’s unge løver vejrgudernes rasen og leverede en toppræstation i dagens kamp i Reserveholdsligaen.

Det var drenge mod mænd, der tørnede sammen. De rødblusede var først og fremmest hentet fra U19-årgangen, mens Johnny Mølbys mandskab havde noget mere fysik og rutine at byde på med spillere som Daniel Anyembe, Yuriy Yakovenko, Mark Brink Christensen, Agus Garcia og den tidligere VB’er Nikolaj Hagelskjær. Men mere end fortjent fik Steffen Kielstrup og Søren Lykkes unge garde 2-2 mod EfB og leverede oven i købet en seværdig kamp under de sværest mulige betingelser. VB havde indforskrevet Christian Kudsk – pt. udlejet til Thisted – til kampen, ligesom Agon Mucolli, der træner med U-19 truppen, spillede sin første kamp meget længe.

Vejlenserne forstod bedre end de blåstribede at håndtere den kraftige vind, og med hurtige, flade kombinationer gjorde værterne ofte livet surt for de tungere og måske knap så engagerede reserver fra vest. En jævnbyrdig 1. halvleg forblev målløs trods gode muligheder i begge ender. Esbjergs Yakovenko var på færde et par gange i det lille felt efter godt opspil i venstresiden, men den lange ukrainer sparkede begge gange uden om Zanettes mål. Mod halvlegens slutning var VB med vinden i ryggen særdeles nærgående, da både Mucolli med hovedet og Sadrifar tvang EfB-keeper Mads Kikkenborg til store redninger.

Som det var tilfældet mod FC Helsingør skiftede VB keeper i pausen, og Dino Hodzic kom ind mellem stængerne. Man kunne godt have frygtet, at de små VB’ere i den voldsomme modvind efter pausen ville blive kvast af vestjydernes fysik, men det blev ingenlunde tilfældet. Vejlenserne kombinerede stadig fint, og fem minutter inde i 2. halvleg kom de da også foran. Agon Mucolli trak sig flot fri i venstresiden, og hans indlæg kunne Kasper Døhr Thychosen via en Esbjerg-fod ekspedere i mål. Steffen Kielstrup skiftede tre mand, uden det i alvorlig grad gik ud over rytmen, men gæsterne fik dog udlignet efter 63 minutter, da Simon Bækgaard kunne score fladt efter et kort hjørne. Kort efter traf Agus Garcia opstanderen med et fint langskud med god hjælp af vinden.

VB var dog fremdeles det bedst spillende hold, og Valdemar Safrifar kunne fire minutter før tid bringe hjemmeholdet på 2-1 efter flot forarbejde af indskiftede Thais Damgaard Nielsen. Knapt var bolden dog givet op, før Mirza Husic havde scoret for Esbjerg, og 2-2 blev da så slutresultatet, hvilket Mølbys mandskab ikke kan beklage sig over.

– Det var en fin test for os, sagde en tilfreds Steffen Kielstrup efter kampen.
– Vores unge spillere stepper op og viser mod og vilje i sådan en kamp, hvor det måske var så som så med engagementet hos modstanderne. Vi kom ud og løbe med dem, og det var fint. Det var dejligt at se Agon Mucolli i kamp igen – en spiller, også esbjergenserne talte om efter kampen. Også fint, at vi kan give Christian Kudsk 90 minutter i benene, nu han ikke spillede for Thisted i weekenden. De gjorde det godt, de to, siger Steffen Kielstrup.

Kielstrup var ikke bekymret for, at belastningen skulle blive for stor for U19-spillerne, der for Liga-aktørernes vedkommende var ude i en hård kamp mod FCM i lørdags.

– Vi tester dem kontinuerligt og holder øje med deres forfatning. Og så har vi en bred trup, hvor der faktisk ikke er så langt fra nr. 1 til nr. 24, så vi kan rotere. Og en kamp som i dag er en god test for drengene. Kasper Døhr Thychosen og Valdemar Sadrifar får scoret, og Rami Ayman gør comeback efter næsten et års pause, så der var meget at glæde sig over, siger Steffen Kielstrup.

Kielstrup lagde dog ikke skjul på, at det også kunne være frugtbart, hvis U19-spillerne engang imellem blev parret med flere spillere fra førsteholdstruppen, så de kunne suge til sig og lære.

Den næste kamp i reserveholdsturneringen er mandag den 12. november, hvor Lyngby er gæster i Vejle.

Sådan så Esbjerg fB kampen.

Reserveholdsturneringen, VB Parken
Tirsdag den 23. oktober 2018 kl. 13.00
Vejle Boldklub – Esbjerg fB 2-2 (0-0)
50. 1-0 Kasper Døhr Thychosen