Vejle Boldklubs U17-hold tabte lørdag eftermiddag fortjent med 3-1 til FC Midtjylland. Nederlaget skete efter en første halvleg, hvor gæsterne var klart bedst, men hvor vejlenserne til gengæld i anden halvleg spillede rigtig godt og med lidt marginaler kunne have fået et point.

Kampens indledning var med total Midtjylland-dominans, hvor der travlhed omkring den debuterende VB-målmand Tobias Jakobsen (f. 2003 og Future Vejle-klub: Vinding SF). Da de fleste troede, det værste bombardement var overstået, kom Midtjylland fortjent foran efter en fejl i opbygningsspillet hos værterne. Herefter kom hjemmeholdet mere ind i kampen, men efter 29 minutter kom Midtjylland foran 2-0 og i minutterne derefter lignede VB en groggy bokser, men vejlenserne fik kæmpet sig til pause med stillingen 0-2, hvilket værterne ret beset kunne være bedst tjent med.
– Vi havde det rigtig svært i de første 45 minutter. Vi var for langsomme i både tanke og handling, hvilket var et problem både med og uden bold, fortæller Vejle-træner Kim Leth Andersen og uddyber:
– I pausen snakkede vi om, at vi skulle være mere modige med bolden og ikke mindst være stærkere i vores duelspil. Det tog drengene virkelig til sig og leverede en god anden halvleg.
Tre minutter inde i anden halvleg kom Vejle Boldklub helt ind i kampen, da den debuterende angriber Jashar Beluli (f. 2004 og Future Vejle-klub: VB) tog chancen fra distancen og overlistede udeholdets målmand.
Lige pludselig var det en helt lige fodboldkamp med værterne fra Nørreskoven som det bedste mandskab.
Vejle Boldklub spillede i anden halvleg god fodbold, hvor Tobias Lauritsen fik sat meget godt i gang fra midtbanen, mens indskiftede Batughan Öksüm ligeledes havde flere gode aktioner.
VB var farlige på mange standardssituationer og de to stærke stoppere Oliver Nielsen og Oliver Olsson var begge tæt på at få udlignet. Det var Christian Gammelgaard også, men afslutningen gik forbi målet, hvorefter Midtjylland på angrebet efter lukkede kampen med en scoring til 3-1.
– Drengene kan virkelig være tilfredse med deres præstation i anden halvleg. Her ramte de et højt niveau, hvilket vi kan tage med videre til de næste kampe, forklarer Kim Leth Andersen.

Mikkel Rytter (f. 2004) fik som den tredje VB-spiller i kampen debut i U17 Ligaen.

Vejle Boldklubs U17-mandskab spiller allerede igen på lørdag d. 14. september, hvor AGF er modstanderen i VB Parken kl. 15.00.

Kampfakta
Vejle Boldklub-FC Midtjylland 1-3 (0-2)
15. 0-1

Wilhelm Stage