Efter en miserabel hjemmebanestatistik i de første to kampe er VB godt på vej til at retablere Fort Nørreskoven. Det pudsige turneringsprogram med nu fire hjemmekampe i træk har givet fire sejre, og selv om VB her til aften ikke vandt nogen skønhedspris i tv-kampen, så skulle man være et skarn, hvis man beklagede sig over tre point og et clean sheet.

Der var to ændringer på det VB-mandskab, der for fire dage siden besejrede Hvidovre. En skadesramt Adam Jakobsen var ude af truppen og blev erstattet af tomålsskytten fra 3-0 sejren, Kjartan Finnbogason. På den offensive midtbane var Diego Montiel skubbet ud på bænken til fordel for Jacob Schoop, der var tilbage i startelleveren – selvfølgelig iført anførerbindet.

FC Roskilde har haft en turbulent tid med matchfixing-mistanke, konkursfare med deraf følgende fritstilling af spillere samt diverse trænerskift. Så på et sjællandsk hold, der ikke desto mindre mødte med en frisk 3-1 sejr over Nykøbing FC, fandt man nye navne. I startelleveren optrådte bl.a. Nicklas Halse, der op til sæsonen prøvetrænede i Nørreskoven.

I lighed med Hvidovre-kampen kom VB dårligt ud til opgøret. En række forkerte beslutninger i de første 10 minutter gav sjællænderne et par løse muligheder, men heldigvis kneb det med træfsikkerheden hos de lyseblå. Det var dårlig fodbold, de 2.132 tilskuere var vidner til i de første 45 minutter. Roskildes presspil bekom ikke vejlenserne særlig godt. Der blev spillet for langsomt, og ofte måtte man spille tilbage til Groothuizen, som så sendte den langt op på Finnbogason, men den recept gav ikke meget bonus. Gæsterne var bedst, men heller ikke de var farlige, så 1. halvleg blev en langgaber. Derfor imponerende, at VB-fanblokken kunne holde gang i sin skønsang gennem hele halvlegen.

Først i de allersidste minutter af 1. halvleg blev de rødblusede farlige. Et Amundsen-indlæg fik lov at passere helt over til en fri Lucas Jensen, hvis indersideafslutning dog strøg langt over mål. Og se, om ikke værterne kunne gå til pause med en føring til stor overraskelse for de fleste. Som udløber af et hjørne fik Finnbogason bugseret bolden videre til Schoop, som strakte sig og med en lang tå drejede bolden mod mål. Læderet traf indersiden af stolpen, men en vågen linjedommer behøvede hverken målteknologi eller VAR – han løftede straks fanen som tegn på scoring. Måske der er noget magisk ved det anførerbind, holdleder ”Mummi” uddeler til kaptajnen – mod Hvidovre var det Greve, der producerede et fint mål… 1-0 og en heldig halvlegsføring til hjemmeholdet.

I 2. halvleg måtte sjællænderne satse, og da kræfterne samtidig svandt hos det nyetablerede hold, fik VB oceaner af plads at spille på. Diego Montiel – iført sorte handsker á la den lille portugisiske strateg, Alves, i 70’erne og 80’erne – kom på banen efter en god time og afløste Schoop.

VB tilspillede sig nu masser af chancer. Amundsen – spillet godt op af Gryn – blev blokeret i skudøjeblikket, og et perfekt VB-angreb med Finnbogason som assist endte hos Gryn, som dog sparkede lige uden om den fjerneste stolpe. Ukraineren med de mange gode ryk blev i øvrigt kåret som MOM.

Det trak ud med at få lukket kampen, men med en halv snes minutter igen skiftede måltavlen da så endelig igen. Sergiy Gryn gik til baglinjen og spillede flot bagud til Montiel, som sikkert sparkede bolden i kassen. Brenner afløste mod slutningen Finnbogason, mens Davidsen kom ind for Amundsen.

Roskilde var stående knockoutet – der var ikke mere brændstof på den sjællandske tank – og VB kunne passende have gjort noget for målforskellen. Fx var Lucas Jensen helt fri, men flot redning af Frederik Vang i Roskilde-målet. Klokken var for længst faldet i slag for holdet fra domkirkebyen, og der var lidt vejlensisk hæl & tå over for de segnefærdige modstandere, men der var ikke flere udslag på måltavlen.

Den udmærkede dommer Jesper Nielsen uddelte fire advarsler – tre til Roskilde og et til VB’s Dantas. VB har nu en længere pause, inden turen søndag otte dage går over Bælterne ad Næstved til.

Se målene fra kampen her.

NordicBet LIGA 2019-20, Vejle Stadion
Torsdag den 19. september 2019 kl. 18.00
Vejle Boldklub – FC Roskilde 2-0 (1-0)
45. 1-0 Jacob Schoop