Thomas Gundelund, Wahid Faghir, Oliver Provstgaard Nielsen og Andreas Jungdal har repræsenteret Vejle Boldklub på ungdomslandsholdenes fælles træningslejr i Cypern. 15-årige Wahid Faghir fik igen scoret i landsholdssammenhæng, da han nettede to gange i U16-landsholdets 3-1-sejr over Cypern.

Siden vi før jul præsenterede udtagelser til ungdomslandsholdenes fælles træningslejr i Cypern, fik Vejle Boldklub også udtaget Oliver Provstgaard Nielsen (f. 2003). Den store midtstopper på U17-Ligaholdet, kom for første gang med på U16-landsholdet og fik debut i rød og hvidt. Oliver Provstgaard er en store og robust forsvarsspiller der er kommet til VB fra Future Vejle-samarbejdsklubben Bredballe IF.

På U16-landsholdet var Wahid Faghir og Oliver Provstgaard Nielsen i truppen. Det yngste af DBU’s ungdomslandshold mødte Cypern i to venskabskampe. 15. januar blev cyprioterne besejret 3-1. Wahid Faghir scorede to gange. Den dobbelte målscorer blev udskiftet i det 64. minut og blev noteret for en advarsel efter 6 minutter. Oliver Provstgaard kom ind til landsholdsdebut efter 64 minutter.

To dage senere var der returkamp mod hjemmeholdet på ferieøen. Landstræner Michael ”Mex” Pedersen havde Oliver Provstgaard Nielsen i startopstillingen, mens Wahid Faghir begyndte på bænken. Provstgaard spillede hele kampen i den nye sejr på 3-1, mens Wahid Faghir kom på banen efter 68 minutter.

På U17-landsholdet var VB repræsenteret med målmand Andreas Jungdal (f. 2002). U17-landsholdet, der forbereder sig frem mod foråret Elite Round, mødte Grækenland i to venskabskampe. Andreas Jungdal måtte se begge kampe – som Danmark vandt – fra bænken, da Lyngbys Jonathan Ægidius løb med spilletiden. På U17-landsholdet er målmanden ikke den eneste VB’er, da landstræner Søren Hermansens assistenttræner er Vejle Boldklubs trænerassistent Morten Bisgaard.

U19-landsholdet havde Vejle Boldklubs Thomas Gundelund (f. 2001) i truppen. Gundelund er en af de yngste spillere på et U19-landshold, hvor der er mange 2000’ere i truppen. U19-landsholdet spillede undervejs på træningslejren tre venskabskampe. Søndag den 13. januar spillede danskerne 1-1 mod Israel. Gundelund spillede de første 45 minutter af kampen, som danskerne førte 1-0 ved pausen. Senere spillede Danmark to venskabskampe mod Cypern og én mod Israel. Først blev cyprioterne slået 3-1 og siden spillede landstræner Henrik Clausens mandskab 1-1 mod samme modstander. Gundelund kom ikke på banen i den første kamp, mens den 17-årige VB’er spillede de første 74 minutter i den anden kamp. Gundelund blev anvendt på midtbanen.

Andreas Jungdal, Wahid Faghir og Oliver Provstgaard Nielsen vender nu tilbage til Vejle Boldklubs forberedelser til forårssæsonen, mens Thomas Gundelund og assistenttræner Morten Bisgaard støder til træningslejren for Superligaholdet i Lara, Antalya.

DBU’s ungdomslandshold kan følges på Facebook-siden “Landsholdsfodbold, herreungdom”. Find den her.