Efter en kamp med to helt forskellige halvlege sikrede Kjartan Finnbogason med en scoring fire minutter inde i overtiden, at VB trods alt fik et point med sig hjem i den forhåbentlig airconditionerede spillerbus. Efter en glimrende 1. halvleg gik gassen i den grad af den vejlensiske ballon i sommerheden, men set over 96 minutter var uafgjort ikke en uretfærdig udgang.

Der var – med testkampene in mente – ingen kæmpeoverraskelser i træner Gâlcăs startellever. Foran Hagelskjær spillede Memija, debuterende Dantas, Greve og Davidsen. Schoop og Ramadani var at finde på den defensive midtbane, mens Mølgaard, Mucolli og Gryn lå bag Finnbogason.

Sundby-klubben er på udenlandske hænder, og spillertruppens navne får nærmest den ellers også globalt orienterede VB-trup til at ligne en konfirmandoversigt fra et vestjysk landsogn …
På linjen har københavnerne fået en meget medlevende manager i den gamle svenske storspiller Olof Melberg. Københavnerne var i afvigte sæson med i oprykningsracet til det sidste og handles også i denne sæson blandt outsiderne i NordicBet LIGA.

VB er efter nedrykningen vendt tilbage til mere ydmyge rammer om kampene. I Sundby Idrætspark læner en enkelt tribune sig mod kunstgræsset, og de to busfulde rødklædte VB-fans måtte bag mål tage plads på en græsskråning á la Monjasa Park.

Tilskuerne kunne se et totalt dominerende VB-mandskab før pausen. Jydernes presspil bekom ikke de blåblusede, og vejlenserne, som med deres gode boldbehandling befandt sig godt på plasticunderlaget, kombinerede nydeligt og sikkert.

Spilovertaget udløste også en række hele og halve chancer. Mølgaard og Memija sparkede over, Finnbogason headede og flugtede forbi, og Mucolli tvang Fremad-keeper Dannevang ud i en tv-redning. En gigantchance var der til Sergiy Gryn, som begunstiget af et totalt københavnsk forsvarskoks fik sig en friløber efter 23 minutter. Afslutninger er dog ikke ukrainerens ubetingede spidskompetence, og han chippede da også bolden forbi stolpen.

Retfærdigheden skete dog fyldest med et par minutter til pause. Mucolli blev fældet i venstresiden i en situation, hvor Dannevang var kommet på mellemhånd, og med den allerstørste selvfølgelig sænkede Dantas frisparket i Amager-målet uden reaktion fra Fremad-keeperen. Fint debutantmål og stor jubel i VB-lejren og på skråningen!

Kampen ændrede imidlertid ganske karakter efter pausen. Vejlenserne var ikke længere i stand til at lægge det dræbende pres mod amagerkanerne som i 1. halvleg, og de blåhvide meldte sig nu ind i kampen. Lukas Engel var tæt på, da han først sparkede over i lovende position efter et Gryn-boldtab og kort efter modtog en stikning, der kunne være blevet farlig for VB.

Efter 65 minutter appellerede hovedparten af de 1660 tilskuere for straffe, da Hagelskjær gav en retur på et skud udefra og dernæst angiveligt begik straffe, men dommer Sebastian Friis Aagerup var af en anden mening. Aagerup fløjtede storsindet med en large fortolkning af fodboldloven – Finnbogason vil nok mene, at han har adskillige frispark til gode – men omvendt fik kampen også lov at flyde. Dommeren greb kun en enkelt gang til gult – til netop VB’s Finnbogason.

Med 20 minutter igen sendte Gâlcă endnu en debutant på banen, da Lucas Jensen afløste Gryn. Mølgaard røg så over i venstresiden. Kort efter måtte Mads Lauritsen afløse en lettere groggy Greve, der havde fået slag i en nærkamp med Iyede. Udligningen kom 10 minutter før tid. VB-forsvaret fik ikke clearet ordentligt, og bolden endte inde i feltet hos Réda Rabeï, som passerede Hagelskjær.

To minutter senere kom så den tredje VB-debutant på banen, da Diego Montiel remplacerede Davidsen. I det 85. minut syntes hjemmeholdet at sikre sig sejren. Mølgaard mistede bolden, hvilket åbnede en motorvej for Fremad, og Lukas Engel kunne score til 2-1.

Moralen fejler dog intet hos de rødblusede, som satte et gigantisk slutpres ind mod nervøse københavnere. Dantas headede forbi på en god hovedstødsmulighed, mens Mads Lauritsen måtte se Dannevang hive en eventyrredning op af baglommen, da midterforsvareren halvflugtede fra kort afstand.

Presset førte til en række VB-hjørnespark, og fire minutter inde i overtiden sendte Ramadani en ballonbold efter et sådant hjørne ind i feltet, hvor Finnbogason headede et fortjent point hjem til VB. NordicBet LIGA’en bliver ingen walk in the park – det kunne VB med selvsyn konstatere i dag – men samtidig kan holdet også tage en masse med sig fra dagens kamp. Og så måske økonomisere lidt bedre med kræfterne næste gang, når Nykøbing FC søndag gæster Nørreskoven.

Se målene fra kampen her.

NordicBet LIGA 2019-20, Sundby Idrætspark, København S
Lørdag den 27. juli 2019 kl. 14.45
Fremad Amager – Vejle Boldklub 2-2 (0-1)
44. 0-1 Nicolas Gianini Dantas