Vejle Boldklubs U17 Liga-hold leverede en flot spillemæssig præstation, da de tabte ufortjent 1-0 til det ungarske storhold Ferencvaros.

Vejlenserne startede godt og lagde et højt pres på et yderst kompetent ungarsk mandskab, der havde flere ungarske landsholdsspillere med. Efter et kvarter kom Ferencvaros til deres første afslutning, da de med et fremragende langskud fra 20 meter gjorde det til 1-0. 10 minutter efter var Simon Schouby tæt på at udligne og kort efter kunne kampens dommer godt have fløjtet for et straffespark til selv samme spiller, men fløjten forblev tavs.
I pausen blev en godt spillende U16-landsholdsspiller Peter Ullum planmæssigt skiftet ud, da han på søndag skal med landsholdet til England for at møde Spanien, Skotland og værtsnationen.
– Vores første halvleg var bestemt opmuntrende, og vores høje pres i en ny formation fungerede rigtig godt, fortæller cheftræner Steffen Kielstrup.

Fra anden halvlegs start kom vejlenserne endnu mere på bolden, og allerede efter syv minutter havde Mark ”Missil” Rasmussen været tæt på at udligne to gange. Det vejlensiske pres fortsatte resten af anden halvleg, men selvom spillet var godt og kombinationerne flød, så forblev det uden scoringer til Vejle Boldklub. Dermed blev det en sejr til Ferencvaros, som var et godt bekendtskab, men ikke fortjente sejren.
– Det var en rigtig god kamp for vores drenge. Det er sådanne internationale kampe, som udvikler dem rigtig meget. Vi burde have vundet, hvis det skulle være gået efter fortjeneste, men sådan gik det desværre ikke, siger Steffen Kielstrup og fortsætter:
– Men drengene fortjente i den grad ros for deres præstation, da der både var rigtig god energi, men samtidig også rigtig godt fodboldspil, forklarer træneren, som igen gav spilletid til de to U15-spillere Oliver Nielsen og Christian “GG” Gammelgaard, som begge leverede flotte præstationer.

Christoffer Simonsen var dagens uheldigste spiller, da han minuttet efter sin indskiftning måtte lade sig skadet udskifte efter en hård tackling.

I morgen rejser talentsektoren hjem fra træningslejren i Tyrkiet.

Kampfakta:
Vejle Boldklub – Ferencvaros 0-1 (0-1)
15. 0-1

Indskiftninger:
45. Peter Ullum ud Jakob ”Give” Kristensen
62. Andreas Broe ud Noah Weng ind
62. Simon Schouby ud Christian “GG” Gammelgaard ind
68. Magnus Bisgaard ud Oliver Nielsen ind
68. Anton Stage ud Lucas Nielsen ind
75. Mark Rasmussen ud Christoffer Simonsen ind
76. Christoffer Simonsen ud Mark Rasmussen ind

Vejle Boldklubs startopstilling:
Andreas Foged

Waris Faghir
Magnus Enggaard
Peter Ullum

Andreas Broe
Tobias Sommer (anfører)
Anton Stage
Magnus Bisgaard

Simon Schouby
Mark “Missil” Rasmussen
Villads Rasmussen

Bænken (alle benyttet):
Lucas Nielsen
Oliver Nielsen (U15)
Christian “GG” Gammelgaard (U15)
Christoffer Simonsen
Jakob “Give” Kristensen
Noah Weng

Tekst: Jacob Thychosen.