Efter tre besøg på fremmed græs uden scoring tog VB i den grad revanche, da turen i weekenden gik til Roskilde. Ligaens absolutte bundprop var chanceløs og tabte ganske rimeligt 0-4 til et VB-mandskab, der specielt i 1. halvleg imponerede med flot teknisk pasningsspil i højt tempo. Der var ganske enkelt klasseforskel på de to hold fra hver deres ende af Ligaen.

Samtidig kunne VB med sit syvende clean sheet i træk også notere sig en klubrekord i nyere tid.

VB havde to ændringer i startelleveren i forhold til kampen i Nykøbing for ikke mindre end 16 dage siden. Finnbogason var med igen og afløste Adam Jakobsen, og på venstre kant fik Arbnor Mucolli efter nogle gode indhop lov at erstatte Sergiy Gryn. Hos FC Roskilde bar Nicklas Halse, der prøvetrænede i VB op til efterårssæsonen, anførerbindet.

Gæsterne satte sig på kampen fra start, og allerede i de første 10 minutter havde vejlenserne gode muligheder for at bringe sig foran. Ojala headede kvalificeret på et Mucolli-hjørne, men Frederik Vang Larsen reddede flot. Finnbogason kom til frit skud, men fik ikke ordentligt træf på bolden, hvilket Ramadani til gengæld gjorde tre minutter senere. Med noget af et albansk missil flugtede den stærke midtbanemand bolden på stangen.

Det trak op til en tidlig afgørelse, og den kom da også. Efter et godt kvarter bragte Montiel VB foran efter et angreb lige efter bogen. Schoop stak bolden til Lucas Jensen, der gik til baglinjen og lagde bolden perfekt bagud til svenskeren, der scorede sikkert.

Tre minutter senere øgede gæsterne føringen. På et frispark næsten helt ude ved sidelinjen sparkede Mucolli bolden ind over en ikke ganske sagesløs Frederik Vang Larsen til 0-2. Om det var et skud på mål eller i virkeligheden et indlæg, overlader vi til den talentfulde offensivspiller at fortælle…

FCR-keeperen fik i nogen grad gjort skaden god igen, da han fem minutter senere pillede en fri Finnbogason. 0-3 skulle det dog blive efter en god halv time. En uimodståelig Mucolli, der i den grad drev gæk med Roskildes højreside, gled ubesværet igennem, indtil han ureglementeret blev fældet af Dawda Ngum. Straffe, som Montiel sikkert eksekverede.

Efter pausen trak de rødblusede sig en smule tilbage, koncentrerede sig om at holde stillingen og forlod sig på omstillinger. Roskilde fik således lov at komme med i kampen, og det blev da også til sporadiske chancer til det trængte bundhold. Efter en time havde hjemmeholdet sit første skud på mål, da Younes Bakiz fyrede af fra distancen, men Groothuizen reddede.

Kort efter var Bakiz på spil igen. Helt fri strandede han dog igen på hollænderen, der flot forsvarede sit clean sheet.

VB gjorde ikke det store væsen af sig offensivt efter pausen, men havde dog sporadiske chancer. Lucas Jensen sparkede i sidenettet, og Greve havde et godt forsøg efter hjørne.

Det blev dog 0-4 umiddelbart før sluttid. Indskiftede Adam Jakobsen forsøgte sig på Frederik Vang Larsen, som halvklarede, og op som trold af æske dukkede VB’s målræv Finnbogason og kunne sætte sin 12. scoring ind på kontoen.

Efter en god time var Gundelund og Gryn kommet på banen for Ramadani og Mucolli, mens Adam Jakobsen fik de sidste 10 minutter for Montiel. Der var advarsler til Juhani Ojala og assistenttræner Dumitru Uzunea.

Mens VB med sejren kravler op på Ligaens førsteplads – i alt fald indtil Viborg har spillet færdig i Hjørring – ja, så er situationen en noget anden for sjællænderne. Domkirkens mørke slag toner ildevarslende for byens i enhver henseende trængte hold, der med otte point ”zum rettenden Ufer” går et svært forår i møde.

De mange vejlensere i udebaneafsnittet kunne derimod glade og tilfredse tiltræde rejsen tilbage mod Jylland. Måske i håbet om at nå hjem til ”Den store bagedyst”, men skulle det glippe, måtte de søge trøst i det overflødighedshorn med flødeskum i form af smukt VB-spil og fine scoringer, de netop havde været vidner til.

Og de skal kun sove fem gange, inden de skal besøge endnu en domkirkeby i den afgørende kamp om vinterførstepladsen.

ALLE MAND TIL VIBORG…!

Se målene fra kampen her.

NordicBet LIGA 2019-20, Roskilde Idrætspark
Lørdag den 23. november 2019 kl. 15.00
FC Roskilde – Vejle Boldklub 0-4 (0-3)
16. 0-1 Diego Montiel