Vejle Boldklubs sponsor Uni Technology har i fællesskab med andre gode lokale kræfter forenet kompetencer og ambitionen om at gøre en forskel ved at sikre værnemidler til kostpris.

Direktør hos Uni Technology, Kenneth Westergaard Andersen, fortæller her om projektet, der på kort tid har vokset sig til en åbning på det amerikanske marked.

– Vi bed hurtigt mærke i, at vi havde nogle kompetencer, der kunne komme samfundet til gavn under og efter corona-tiden. Men det var også vigtigt for os, at det var fællesskabet, der stod sammen, og vi ville ikke tjene penge på noget, der var i samfundets interesse. Så vi gik i gang med at udvikle uniVizor. Det er et visir, hvorpå der fastgøres en transparent skærm, og dermed fås et heldækkende ansigtsvisir til beskyttelse mod dråbebårne smittekilder. Visiret beskytter ansigtet – næse, mund og øjne – mod stænk fra nys og hoste og reducerer derved smitte fra andre mennesker, fortæller Kenneth Westergaard Andersen.

I samarbejde med blandt andet Jysk Vin, der frivilligt pakker kasserne med uniVizor, og Lægehuset Gunhilds Plads, Gibotech, No Zebra, Trekantens Lyntryk og Ammeraal Beltech er det lykkedes at udvikle, producere, få godkendelse og distribuere hjælp til samfundet. Kostprisen er omkring halvanden krone, og dette understøtter den non-profit tilgang og bidrag til fællesskabet i et marked, hvor man ser andre tage op til 100 kr. for et visir.

– Der er nu produceret 70.000 stk. hvor der er en dispenseret CE-godkendelse. Samtidig har vi netop haft uniVizor på en amerikansk læge, der benyttede det under en operation, og her har vi fået fin feedback. Så nu kan der åbne sig muligheder for at hjælpe i USA. Det viser, hvad fællesskabet kan, og det er også derfor, vi støtter op om Vejle Boldklub. Man kan meget mere, når man arbejder sammen, afslutter Kenneth Westergaard Andersen.

Læs mere her: